Семейство

Писмо на един баща до неговата дъщеря

За бъдещия й съпруг

13.10.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Едва ли помним голяма част от ценните съвети за живота и любовта, които някога като деца сме получавали от своите родители. По пътя към създаването на една силна и здрава семейна връзка, все по-често имаме нужда от тези съвети.

Дали ако бяха записани някъде щеше да ни бъде по-лесно? Следващите редове споделят мислите на един любящ баща. Той се казва Кели Фланаган и е терапевт. Естеството на неговата професия го среща често с жени, които търсят подходящия партньор в живота си.

Неговият опит и наблюдения го карат да напише няколко силни думи до своята малка дъщеря под формата на писмо. Писмо, което докосна милиони по света. Прочетете го!

Ако имате дъщеря, напишете едно такова писмо и до нея. Ако търсите любовта, погледнете с нови очи на себе си и на хората, които допускате в живота си.

Сладка моя,

Наскоро аз и майка ти търсехме някои отговори в Google. Започнахме да изписваме въпроси в търсачката и вече наполовина на списъка ни от въпроси, Google показа списък с най-популярните търсения на тази тема. На върха на списъка стоеше: „Как да го задържа заинтересован?“.

Това ме порази. Прегледах няколко от безбройните статии за това как да бъдеш секси, кога да му донесеш бира, месо, сандвич и начините да го накараш да се почувства умен и превъзходно. И аз се ядосах.

Малка моя, не е, никога не е било и няма да бъде твоя работа да го „държиш заинтересован“.

Малка моя, единствената ти задача е да знаеш дълбоко в душата си, в това непоклатимо място, което не се разтърсва от отхвърляне и загуба на егото, че ти си достойна за интерес.

Ако си наясно с това колко си ценна, ще бъдеш привлекателна и желана в най-важния смисъл на думата. Ти ще привлечеш момче, което не само ще проявява интерес, но ще бъде готово да инвестира целия си живот в собствения си интерес към теб.

Мъничка, искам да ти кажа за момчето, на което не е необходимо да „поддържаш интереса“, защото той знае, че ти си интересна: Не ме интересува дали ще си слага лактите на масата по време на хранене, стига да не спира да гледа как нослето ти се набръчква, докато ти се смееш.

Не ме интересува дали ще може да играе голф с мен, стига да може да играе с децата, с които ти ще го дариш и да се радва на всички страхотни и малко смущаващи начини, че те са точно като теб.

Не ме интересува дали той ще следва собствения си баща, стига да следва своето сърце и то винаги да води обратно към теб.

Не ме интересува дали е силен, стига да ти дава пространство да упражняваш силата, която е в сърцето ти.

Ни най-малко не ме е грижа за кого той гласува, стига всяка сутрин да се събужда до теб и да гласува всеки ден за теб, избирайки уважението към теб и прекланяйки ти се в сърцето си.

Свързани статии

Не ме интересува какъв е цветът на кожата му, стига да оцвети съвместния ви живот с търпение, саможертва, чувствителност и нежност.

Не ме интересува дали е възпитан в тази или онази религия, стига да е възпитан да цени съкровеното и да знае, че всеки един момент от живота и всеки един момент от живота с теб е дълбоко съкровен.

Накрая, Малка моя, ако попаднеш на такъв човек и той и аз нямаме нищо друго общо, ще имаме най-важното – Теб.

В края на краищата, Малка моя, единственото нещо, което трябва да направиш, за да го „държиш заинтересуван“е да бъдеш себе си.

Твоето вечно заинтересувано момче,

Татко.

Коментирай