Семейство

Връзката между зодии и болести

От какво боледуват различните зодии?

18.10.2014г. / 16 29ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много хора вярват, че звездите предопределят много неща за личността ни. Зодиакалните знаци, с които сме се родили, дават определени типични черти на характера ни, според някои зодията има и съдбовно значение.

Съществуват теории, според които зодията, която носим, има огромно значение за това от какви заболявания ще страдаме хипотетично по-нататък в живота си. Много астролози очертават сходни измервания за това кои са слабите места в организма на отделните зодии, което може да ви помогне в превенцията и профилактиката. Хубаво е човек да има предвид къде потенциално може да има здравословен проблем.

Овен

Овните са аналитични и дълбоко мислещи по природа. Така че неслучайно Марс, тяхната направляваща планета, играе роля именно за главата и мозъка. Овните са склонни да премислят, което е предпоставка към силно главоболие, проблеми със зъбите, челюстта (което затруднява дъвченето и причинява болка). В някои по-тежки случаи дори могат да се появят лицеви дефекти.

Телец

Венера е управителката на телците. Тя отговаря за функционирането на долната челюст, гърлото, производството на инсулин. Затова телците са предразположени към диабет, инфекции в гърлото, усложнено функциониране на щитовидната жлеза, схванати вратове, ангини и ушни инфекции, което отново се свързва и с огромния инат.

Свързани статии

Близнаци

Близнаците биват контролирани от Меркурий. Той упражнява влияние върху чифтните органи – ръце, крака, очи, както и дихателната система. Близнаците са предразположени към хронична кашлица, чести простуди, бронхити, болки в раменете и отслабена имунна система.

Рак

Раците най-често страдат от храносмилателни проблеми, киселини и болки в стомаха. Те са силно интуитивни и емоционално заредени и именно заради това страдат техните коремни органи и функциите на храносмилателната система. Неслучайно сме чували поговорката, че който преглъща всичко, може да се разболее от язва.

Лъв

Слънцето бди над лъвовете, но и контролира сърцето, гръбначния стълб и кръвообращението. Те са авторитетни и уверени представители на зодиака, но това им причинява гръбначни проблеми, сърдечни заболявания, както и депресивни състояния.

Дева

Девите също са управлявани от Меркурий, което отново предразполага към храносмилателни проблеми и заболявания на стомаха и червата. Девите са склонни да се втурват в един коловоз и да го следват, което натоварва мозъка им.

Те са работливи като пчели, но без достатъчно време за релакс, рискуват да си докарат язви на стомаха и дванадесетопръстника, запек, тежки хранителни алергии, високо кръвно налягане.

Везни

Везните са под опеката на Венера, а тя контролира бъбреците и пикочните функции. Везните се чувстват най-добре, когато дават и получават, но твърде големия им стремеж към тези разменни взаимоотношения им причинява сериозни проблеми с отделителната система.

Коментирай