Семейство

10 неща, които незабавно трябва да изхвърлите!

Защото вредят на здравето ви повече, отколкото си мислите

16.02.2015г. / 13 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

6. Остатъци от храна в хладилника

Остатъци от храна в хладилника остават непрекъснато. Важното е да не се пазят прекалено дълго, защото така се създава изключително вредна среда за развитие на бактерии. Дори да не ви се вярва, в хладилника живеят опасни бактерии, които могат да предизвикат менингит, спонтанен аборт и дори смърт, да не говорим за по-дребните инфекции, на които много хора не обръщат внимание.

7. Стара спирала за очи

Обожавате старата си спирала за очи? Кой не я обожава! Всички мразим, когато спиралата ни свършва, а е правела миглите ни толкова красиви и гъсти! Склонни сме да я разреждаме с малко вода или тоалетно мляко, само и само да я изцедим докрай!

Това обаче е вредно за здравето. Защо ли? Защото както всяко друго нещо, имащо съприкосновение с човешкото тяло, така и четката на спиралата е пълна с бактерии. Така че, колкото по-скоро я смените с нова, толкова по-малък е рискът да пренесете микроби в очите си.

8. Стари подправки

Много е уютно, когато отворите кухненския шкаф с подправките и си изберете някоя подходяща за ястието, което сте решили да приготвяте. Но някои подправки се задържат повече от други, защото се ползват по-рядко.

Именно те са опасните за здравето. В старите подправки се задържа влага, която е предпоставка за развитие на микроорганизми и различни малки буболечки, които могат сериозно да навредят на здравето.

Свързани статии

9. Стар слънцезащитен крем

Останал ви е слънцезащитен крем от миналото лято? Чудесно – ще го използвате и тази година, вместо да купувате нов!

Да, ама не! Това е абсолютно забранено, категорични са дерматолозите. Старите лосиони и кремове против изгаряне и слънце са непригодни за употреба и няма да предпазят кожата ви от вредните лъчи.

Вместо да рискувате здравето на кожата си, купете нов флакон.

10. Старо червило

Подобно на пастата за зъби и спиралата за мигли, старото червило също носи редица вреди за здравето. В него се събират бактерии заради влажната среда, която е гостоприемна за развитието им.

Това увеличава шансовете за инфекция, а и вреди на нежната кожа на устните. Вероятно сте забелязали как устните ви изсъхват много по-интензивно, когато носите старо червило.

Коментирай