Семейство

Как да превърнете приятел в интимен партньор

Приятелството е най-солидната основа за една пълноценна връзка

04.06.2015г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки търси голямата любов. Често бъркаме силното привличане и страстта от началото на връзката с любов.

Любовта обаче е много повече от това. Искрата на страстта обикновено прегаря бързо, а след нея остават различията и несъвместимостите, които впоследствие развалят връзката.

Приятелството, от друга страна, е нещото, което крепи една връзка през годините. Много по-вероятно е отношенията ви с някого, с когото се разбирате приятелски да се запазят за по-дълго време, отколкото с друг, с когото ви свързва само страстта.

Ако имате добър приятел, за когото си мислите, че би бил страхотен партньор в живота, има вероятност и той да си го мисли.

Как да превърнете приятеля си в свой интимен партньор?

Отдръпнете се и наблюдавайте

Опитайте се да наблюдавате поведението на приятеля ви отстрани. Езикът на тялото говори много. Ако той се притеснява, вероятно причината е, че иска да ви признае чувствата си, но не е сигурен във вашите.

Нервността, изпотяването на ръцете, погледите право в очите, стремежът за по-близък физически контакт – всичко това говори за интимен интерес.

Използвайте възможността да се доближите и вие към него. Докоснете уж неволно пръстите му, когато му подавате чаша с кафе или си поиграйте с контакта с очи. Намекнете му всячески, че интересът му е забелязан и откликвате на него.

Силата на внушението

Промяната на някои фини нотки в отношенията ви ще ви помогне да разберете как приятелят ви ще реагира.

Например, при обсъждане на плановете ви за уикенда, предложете да направите нещо, което обикновено не правите заедно като гледане на филм късно вечерта. Направете обстановката да изглежда повече като среща, отколкото като приятелско разпускане.

Ако сте свикнали да се движите в група с още приятели в петък вечер, предложете му да излезете някъде само двамата. Започнете разговор, бъдете малко по-игриви от обикновено, смейте се повече, разпитвайте за предишните му връзки с интерес.

Покажете му колко готина можете да бъдете

Ако искате вашият приятел да ви види като повече от приятелка, трябва да го подчертаете. Направете малко усилия от обикновено. Накарайте го да се почувства специален и ценен.

Можете да използвате и психологически похвати. Комплиментите работят изключително добре, например „Ти ме караш да се чувствам по-уверена да преследвам целите си!“ или „Обичам начина, по който ме караш да се смея.“

Покажете му, че връзката ви би могла да се възкачи на по-високо ниво и че вие имате желание за това.

Свързани статии

Направете решителни крачки

Ако сте абсолютно сигурни, че искате да превърнете приятелската си връзка в интимна, дайте ясно да се разбере това. Съберете смелост и признайте на приятеля си какво се върти в главата ви.

Ако той откликне позитивно на признанието ви, нещата ще се случат по-лесно.

В случай, че не сте чак толкова сигурни в отговора му, направете намек или молба, с която да му подскажете, че имате предвид нещо специално. Например, „Чувствам се малко неудобно, но искам да те помоля да бъдеш мой кавалер/придружител на партито този уикенд!“

Винаги се уповавайте на качествата, които са ви събрали като приятели в началото. Уверете се, че той знае, че винаги може да разчита на вас за обсъждане на въпроси или решаване на проблеми така, както сте го правели като приятели.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
ne boisya sladkis pisem taka zastoto ne sme sigorni koi e pisal statita samo bg momicheta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )