Свободно време

Силвия Лулчева казва ДА на щастливото детство

Актрисата Силвия Лулчева за пореден път застава зад инициативите на SOS Детски селища

16.07.2015г. / 08 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Пощенска кутия за приказки

Снимка: Пощенска кутия за приказки

На 30 юни в Sofia Live Club в София се проведе специалното издание на популярната „Пощенска кутия за приказки“ с Гери Турийска.

Събитието бе част от юбилейните инициативи на SOS Детски селища България по повод 25-ата годишнина на Сдружението през 2015 г. Един от посланиците на SOS Детски селища е актрисата Силвия Лулчева, която разказа за участието си в поредната инициатива.

Г-жо Лулчева, Вие сте дългогодишен посланик на добра воля към SOS Детски селища. Какво Ви подтикна да заемете тази роля?

Не ми е по мярка думата посланик, звучи прекалено гръмко и помпозно. Предпочитам – приятел. Аз съм приятел на SOS Детски селища отвън и моята основна цел е да мотивирам все повече хора в България да се чувстват ангажирани към каузата на Сдружението. А онова, което ме подтикна да бъда приятел на SOS, е моето лично желание и воля да подкрепям тези прекрасни и будни деца. В допълнение, избрах да бъда и SOS приятел – в смисъла на дарител с регулярни месечни дарения. Всеки месец определена сума влиза в сметката на SOS Детски селища. Смятам, че това е един от най-лесните и правилни начини за оказване на подкрепа.

Как бихте описали дейността на Сдружението?

SOS Детски селища България осигурява здравословна и щастлива семейна среда за деца, изоставени или в риск от това да бъдат изоставени от биологичните си родители. Това, което Сдружението прави за тях е да им предложи среда, възможно най-близка до семейната и повярвайте ми SOS приемните семейства са великолепно решение. Искрено се възхищавам на всички SOS приемни родители, които имат търпение, воля и огромно любящо сърце да възпитат и превърнат тези деца в добри и достойни граждани на страната ни.

Наскоро участвахте със собствена история в посветеното на SOS Детски селища издание на „Пощенска кутия за приказки“ – „Кажи ДА на щастливото детство“. Как реагира публиката на това и как се почувствахте самата Вие?

Аз съм изключително щастлива от предоставената ми възможност да прочета история написана от мен самата и то конкретно на това издание, което е посветено на 25-годишния юбилей от създаването на Сдружението в България. От начина, по който публиката прие моето писмо, се уверявам за сетен път, че всичко споделено с огромен прилив на любов, желание за живот и готовност за подкрепа, винаги пристига на точния адрес и печели приятели и последователи. Приятелите и партньорите на SOS организацията нарастват, волята за създаване на максимално добри условия за отглеждане на децата в организацията заразително печели нови привърженици. Вашите читатели са добре дошли да подкрепят каузата на щастливото детство.

Какво послание бихте отправили към всички?

Аз, Силвия Лулчева, като актриса и майка на една дъщеря, казвам ДА на щастливото детство, защото вярвам, че всяко дете го заслужава. Ако вярваш и ти, подкрепи българските деца, за които SOS Детски селища България, се грижи. Изпрати SMS с цифра 5 на 1287 и стани SOS приятел с редовни месечни дарения от 5 лева към SOS Детски селища България. Нека всички заедно да кажем ДА на щастливото детство!

Коментирай