Интимно

Най-честите фобии свързани с любовта

Medorthophobia - фобия към еректирал пенис

13.08.2015г. / 13 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Психолозите определят фобията като тревожно разтройство, със  страх към/от даден обект или ситуация. Чували сме за какви ли не фобии.  А сега споделяме с вас едни от най-странните мании, свързани с любовта.

Philophobia 

Когато нямаме любов в живота си страдаме, че сме сами. Но има хора, за които влюбването е най-големият ужас, който може да им се случи. Или иначе казано, те изпитват страх от влюбване. Състоянието се нарича филофобия. 

Parthenophobia 

За представителите на силния пол е удоволствие и вид победа да имат интимни контакти с девственица или по-младо от тях момиче. Сред господата се срещат и такива, които страдат от партенофобия или страх от девственици и млади момичета. 

Menophobia 

Вярно е, че мъжете се „страхуват“ да бъдат близо до партньорката си, когато е в месечен цикъл. Хормоните надделяват, жените стават по-нервни и т.н. Фобия, която се среща и при двата пола, макар и рядко е менофобията. При нея личността изпитва страх от менструацията както и от съпътстващите я неразположения. 

Eurotophobia

Момичета, не приемайте това лично, но има мъже, които изпитват страх от женски полови органи. За някои представители на силния пол, разголеното женско тяло е красота, докато за други се превръща в кошмар. Как правят секс тези мъже? Не знаем, но им съчувстваме.

Medorthophobia

Този вид фобия много се доближава до Eurotophobia. При нея е характерно, че се изпитва страх към еректирал пенис и към пениси като цяло. 

Haphephobia

Докосването между партньорите е от ключово значение не само по време на секс. Докосваме, когато искаме да изразим обич, приятелска закачка и т.н. Но има хора, за които този акт е немислим не само с любимия човек, но и с близки, приятели. Те страдат от страх от докосване. Това състояние обикновено се дължи на страха от замърсяване от други хора. 

Свързани статии

Medomalacuphobia

Чували сте за еректилната дисфункция. Състояние, което се наблюдава при силния пол и не е непоправимо. Докато има редица лекове, които помагат при еректилна дисфункция, има мъже, които изпитват страх от това състояние или medomalacuphobia. 

Philemaphobia

Целувките сближават, показват обич, правят ни по-здрави, щастливи и т.н. Звучи красиво, но не и за тези хора, които изпитват страх от целувки. 

Коментирай