Семейство

Хайде да пишем и творим заедно!

Елате с децата си на 29-ти август в книжарница Сиела Books&Music в София, ако обичат да пишат

18.08.2015г. / 11 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: Az-deteto.bg

Снимка: Az-deteto.bg

Обичаш ли да четеш? А обичаш ли да пишеш? Искаш да ни разкажеш за любимите си герои от книгите? 

Az-deteto.bg те кани на Детска работилничка за творческо писане „Писането като игра“, която ще се проведе на 29-ти август (събота) 2015г. от 11 часа в книжарница Сиела Books&Music (в подлеза на Софийски университет "Климент Охридски“). 

Работилничката е предназначена за деца на възраст от 7 до 14 г., които са открили, че обичат да пишат и писането им доставя удоволствие. Събитието е част от кампанията „Забавното лятно четене“ на Az-deteto.bg за стимулиране на детското четене.

Ето какво те очаква на малката книжна работилничка, ако дойдеш на 29-ти август:

Ще научиш как се е появила идеята за Мечо Пух, как са нарисувани Барбароните и защо точно на салфетка, кой е вдъхновил образа на Карлсон от покрива и още куп любопитни факти за любими детски книги. 

Ще разбереш:

  • какво е полезно да има в чантата си един измисляч;
  • как да се сетиш за интересни имена на героите си;
  • как да си размърдаш фантазията, ако е задрямала…
  • какви са тайните на добрия илюстратор.

Специални гости на работилничката ще бъдат: 

Петя Кокудева, (детски автор), която живее на малък софийски таван, пълен с рисунки от детски книги. Повече от всичко обича да пътешества по света, да спи до късно и да чете книги за Често се среща с хлапета из цяла България, за да четат и да измислят заедно. Завършила е журналистика, а после творческо писане. Работи като копирайтър. Пише за деца, защото й се играе. Петя ще разкаже какво всъщност прави един писател и заедно с децата участници в работилничката ще направят истинска книга, от начало до край! 

Неин партньор в игрите по писане ще бъде Яна Казакова, (илюстратор), която обича планините, животните и децата, но най-много обича да създавам чудни светове с цветните си моливи. Яна  ще помогне да се визуализират всички идеи на участниците в работилничката.

Виктория Бисерова (издател) е професионален читател. Чете по всяко време и мечтае да живее в библиотека. Обича да сбъдва идеите на писателите и ще ви разкаже какъв е пътят на ръкописа до рафтовете в книжарниците и библиотеките. 

За да се запишете за участие в работилничката, пишете ни на имейл events@az-deteto.com или на телефон 02/812 9 831, като изпратите своите имена, години и телефон на родител за връзка.

Записването ще продължи до 26-ти август.

Коментирай