Семейство

5 нетипични начина за намаляване на стреса

Хапнете сладолед

29.10.2015г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът по-малко или повече присъства в живота на всеки от нас. Как успявате да го преодолеете и успявате ли изобщо? Чаят от хибискус, кляканията в рамките на 30 секунди, са само част от нестандартните методи, които могат да помогнат в овладяването на негативните мисли и настроения.

Споделяме още пет, които ще ви помогнат да управлявате ефективно моментите на стрес.

Срешете се

Всяка дама носи в чантата си гребен. Когато почувствате напрежение, болки в главата, отделете се за няколко минути от компютъра и срешете косата си. Разресвайте косите в продължение на 5-10 минути. Това ще стимулира кръвообращението в областта на главата и ще намали стреса.

Хапнете сладолед

Въпреки че сезонът на сладоледа отмина, той може да бъде ваш верен помощник за елиминирането на стреса. Освен сладолед, рибата също може да помогне да облекчите напрежението, защото съдържа омега-3 мастни киселини, които са от голяма важност за нервната система. Ако не ви е до сладолед или риба, хапнете един банан. Не забравяйте, че здравословната храна може да бъде вашият най-добър антидепресант.

Вземете душ

Напрежение, стрес, динамика на деня. В края на работния ден се чувствате без енергия и мотивация. В тези моменти всичко, което трябва да направите е да вземете един душ или релаксираща вана. Ако включите в тази терапия с вода и етерични масла, само след няколко минути ще се чувствате презаредени с позитивна енергия.

Рисувайте

Психолози са установили, че рисуването на картини в рамките на две до три минути в моменти на голямо напрежение увеличава не само шанса да намалите стреса, но и да свършите навреме със служебните задължения. Рисуването не само ще ви развесели, но може би ще ви даде идея за нов креативен проект.

Свързани статии

Подредете

Подреждането на работното място или дома е още един нестандартен, но ефективен начин за намаляване на стреса. Докато подреждате, опитайте да фокусирате мислите си върху това, което правите. Това въвеждане на ред в интериора сякаш е подсъзнателно въвеждане на ред в собствения ви живот.

По материали от adme.ru

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Тенекиджия ( преди 8 години )