Семейство

Какво трябва да знаят мъжете за бременността?

Обонянието на бременната жена е толкова силно, че и най-любимите й ухания могат да предизвикат гадене

03.11.2015г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да станеш родител е най-великото дело в живота. Новината за двете чертички на теста за бременност е момент, който поражда радост, страх, несигурност, любов не само за бъдещата майка, но и за таткото. Следващите редове са посветени на всички бъдещи татковци и на част от това, което ще преживеят.

От момента, в който вашата партньорка ви сподели, че ще си имате бебе, тя ще бъде в центъра на вниманието. А най-хубавото е, че голяма част от него ще идва от ваша страна.

Обонянието на бременната жена е толкова изострено, че и най-любимите й ухания могат да предизвикат гадене.

Промените в настроението ще са чести. Възможно е в някой моменти вашата любима да плаче по-често, да си мисли, че не я обгрижвате достатъчно. Бъдете търпеливи, за всичко са виновни хормоните.

През следващите няколко месеца, година-две, основните разходи ще бъдат свързани с бебето.

Ще има много вечери и нощи, в които на бременната ви половинка ще и се дояждат странни хранителни комбинации. Вие разбира се няма да имате нищо против да обиколите навсякъде, за да откриете необходимото, което ще задоволи нощния й глад.

Първата среща с бебето ви ще бъде в първите седмици от зачеването му. Ще може да го видите на видеозон и ако се разчувствате от вълнение, знайте че е съвсем нормално.

Усещането, че ще ставате татко ще ви кара да се чувствате объркани, да изпитвате страх от отговорностите, които предстоят.

Сексът през бременността може да бъде наистина вълнуващ и да помогне на партньорите да се преоткрият.

Женското тяло се променя с дни. Не само гърдите. Ще установите, че формите на вашата половинка стават по-женствени и секси.

Ако досега не сте помагали в домакинските задължения, ще се наложи да понаучите някои неща.

В наши дни все по-често се организират семинари и тренинги за бъдещи родители. На някои от тях е добре да бъдете до вашата половинка, не само за подкрепа. Информацията, която ще чуете, ще ви бъде от полза.

Бременните жени често страдат от мускулни крампи и още по-често това неразположение се проявява нощно време. Бъдете подготвени, защото тяхната интензивна болка ще кара половинката ви да стене така, сякаш раждането започва.

Моментът на раждане е специален. Важно е да обсъдите с половинката си дали е добра идея да бъдете до нея в родилната зала.

Когато бебето се появи на бял свят, във вас ще има експлозия от емоции.

Свързани статии

Трябва да знаете, че в първите седмици новородените се будят през два часа.

Ще има неща, като бебешкото ако, повърнато мляко и постоянен плач, които досега са ви били далечни, а мисълта за тях ви е карала да настръхнете. Когато гушнете бебето си, смените пелените и приготвите млякото му, ще имате усещането, че това е най-нормалното нещо, което сякаш винаги сте могли да правите.

И не на последно място, ще се усещате герой за вашето мъниче, защото то ще ви гледа по този начин.

Снимка: istock

Коментирай