Семейство

Подари книга за Коледа

13.12.2006г. / 23 13ч.
Вергиния Генова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Книгата е винаги подходящ подарък. Затова е прекрасно, че по Коледа традиционно в София, НДК се организира Панаир на книгата. Това безкрайно улеснява при избора на подарък, особено на мъжката част. Винаги когато ни е неловко да измислим подарък, смятаме, че човекът на който искаме да подарим нещо си има всичко, а ние нямаме достатъчно пари, за да го изненадаме черезвичайно – книгата си остава един уникален и винаги подходящ подарък.

Дори по-евтините като цена книги, могат да бъдат безценни като съдържание – това е една уникална особеност на книгата, която не се забелязва при другите стоки на пазара.

Избирайки книга за Коледа, просто трябва да се съобразим с вкуса на човека, за когото ще бъде предназначена, а защо не и да му предложим да прочете нещо ново. Някои хора никога няма да рискуват да си купят нещо, за което не са сигурни, че ще им хареса, но веднъж подарено им биха могли да го прегледат и да открият нов жанр, автор или сфера на интереси.

Има и хора, които по принцип не четат и Коледа е момента да ги зарибите с нещо и да ги въведете в един различен свят. Фантастиката, книгите за пътешествия и криминалетата определено биха грабнали повечето млади хора.

Ако не сте сигурни в избора си и смятате, че съдбата на вашия подарък ще бъде да събира прах по лавиците, то Енциклопедиите са едно добро решение – не се четат на един дъх, но винаги когато ти потрябват са наблизо за справка. А да не забравяме, че на пазара вече има най-различни тематични енциклопедии: за коли, за футбол, за орхидеи, за кучета, за гозби...

Всеки човек има хоби, със сигурност има енциклопедия и за него.

А подарявали ли сте книга с посвещение сами на себе си? Ако не, Коледа е времето да заобичате и себе си. Избирайки за близки и приятели, хвърляйте и по едно око по рафтовете и за своята душа, когато нещо ви заинтригува – просто го купете. Помислете с любов за себе си и си напишете най-прекрасното и мило пожелание, което бихте искали някой да ви каже. Все пак би трябвало вие най-добре да се познавате и да знаете какви са вашите мечти и надежди.

Не е ли прекрасно, ако дядо Коледа подари на всички ни по един нов прозорец към света – една нова книга и една нова мечта.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Красимира ( преди 11 години )
Само едно уточнение - Панаирът на книгата не се организира от НДК. НДК просто отдават под наем площта, която книгоиздателите наемат (плащат наем на НДК). Иначе идеята за книгата като подарък е прекрасна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
svetoslav ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Rosi ( преди 11 години )