Семейство

5 неща, които отличават щастливите семейства от другите

Те имат семейни традиции

11.02.2016г. / 15 17ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Семейният живот е едно предизвикателство. Да откриеш правилния за теб партньор, да заживеете заедно, след това да сключите брак и да станете родители. Създаването на щастливо семейство е изградено от хубави и лоши моменти, битки, загуби, победи. Но какво отличава щастливците в семейния живот от всички останали? Ето какво.

Щастливите семейства имат семейни традиции

Думата „зает“ изглежда е една от най-употребяваните в наши дни. Всеки е толкова погълнат от служебните си задължения, битовизми, че забравя за най-ценното време, което е със семейството. За да изградите и поддържате щастливо семейство, което да е добър пример за вашите деца, края на седмицата запазете само за вас и любимите ви хора.

Създайте си семейни традиции. Правете нещо хубаво всяка седмица или в края на всеки месец, като неделни семейни закуски, излети през уикенда, пътуване извън града, приготвяне на вкусни сладки и т. н. Това ще ви направи по-привързани един към друг, ще преоткриете себе си и ще запазите само хубави спомени.

Щастливите семейства изграждат силни социални връзки

Всяко щастливо семейство е като един отбор. Всеки подкрепя другия, но заедно успяват да изградят силни социални връзки с приятели, съседи, приятелски семейства.

Всеки е чувал, че за да бъде в успешна любовна връзка е важно да бъде заобиколен и от други хора, които се намират в стабилни взаимоотношения с половинката си. Това правило спазват и щастливите семейства. Те се стремят в близкия си кръг да са обградени от други двойки със стабилен брак.

Щастливите семейства се държат заедно в добро или лошо

Вие не може да се отървете от семейството си, само защото нещата се усложняват. Щастливите семейства намират начин да останат заедно в трудностите така, както се радват и на хубавите моменти.

Знаят, че няма да им е лесно, но не се отказват един от друг. Но може би именно препятствията са тези, които тестват една връзка, дали тя е щастлива и пълноценна или не.

Щастливите семейства споделят своите емоции

Напълно естествено е в труден момент да искате да останете малко време със себе си, но не и да задържате емоциите си.

Щастливите семейства споделят емоциите си. Знаейки как се чувства другият, помагайки му с разговор или съвет да преодолее кризата, щастливите двойки успяват да изградят един хармоничен дом. Осъзнават, че проблемите се преодоляват с добра комуникация.

Свързани статии

Щастливите семейства се насърчават

Всеки има мечти и планове свързани с кариерата, пътуване или някакво хоби. В щастливите семейства всеки подкрепя и насърчава другия да развива себе си. Започвайки от партньорите, които не виждат себе си като конкуренция и вече като родители, които насърчават своите деца да преоткриват талантите си.

Снимки: istock

Коментирай