Семейство

За какво да използваме старата четка от спирала?

Тя има много повече приложения от онова, за което е създадена

11.02.2016г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Почти всяка жена използва спирала за мигли. Но какво правим, когато спиралата ни свърши?Изхвърляме я, разбира се!

Е, не трябва да го правите повече, защото от четката на спиралата става чудесен помощник! Вижте за какво можете да я използвате!

За ресане на веждите

 

Ставате от сън, измивате си лицето, но въпреки това веждите ви стърчат в различни посоки! На помощ идва старата четка за спирала. С нейна помощ идеално можете да пригладите щръкналите вежди. 

За премахване на насъбрали се косми по сешоара

Откъм задната част на сешоара се събират много косми от летящата коса. С малката четка от спирала много лесно можете да оберете тези косми и да ги отстраните.

Да почистите фугите

Фугите са трудни за почистване. Не и ако имате стара четка от спирала. С нейна помощ можете да достигнете много лесно до всички фуги и да премахнете натрупаната мръсотия.

Да отстраните космите от канала

Да пипаш канала с ръка е гнусно. Да вадиш косми от решетката му – непоносимо отвратително. Но с помощта на четката от спирала това е лесно, а и не се налага да пипате неприятния канал. 

За приглаждане на косата

 

Знаете колко е досадно да вържете косата си на опашка или кок и отзад да се получат онези ужасно неприятни бабуни. Защо никога не можете да ги пригладите?!

Е, вече ще можете – с помощта на стара четка от спирала. С нея ще ви е лесно да го направите, защото с голяма четка или гребен рискувате да развалите цялата прическа.

За разресване на слепналите мигли

 

Сложили сте си от новата спирала, но тя е толкова прясна и лепкава, че целите ви мигли са се залепили. Няма проблем – просто ги срешете със старата си четка за мигли.
 

Свързани статии

За почистване на бижута

Бижутата са малки и крехки. Почистването им с някаква голяма четка може да ги нарани, пък и невинаги е удобно. Затова използвайте стара четка от спирала. Тя е малка и може да достигне и най-малкото кътче, имащо нужда от почистване. 

За ексфолиране на устните

Както всяка част на кожата, така и устните имат нужда от ексфолиране. Направете го с помощта на четка от спирала. Нанесете ексфолианта, който сте избрали и масажирайте с четката. Тя ще помогне за по-качественото почистване на мъртвите клетки. 

Снимки: iStock; abeautifulmess.com; thekrazycouponlady.com

Коментирай