Семейство

Безплатни прегледи в Първа САГБАЛ „Св. София“ по повод деня на здравето

Обърнете внимание на здравето си

07.04.2016г. / 17 58ч.
Аз жената
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Първа САГБАЛ „Св. София“ ще отбележи Световния ден на здравето – 7 април, с различни безплатни прегледи през цялата следваща седмица (11-15 април)гинекологични, мамологични и репродуктивни.

В кабинет 120 на Диагностично консултативния блок от 8 до 12 часа ще се извършват гинекологични прегледи и ехография. Акцентът ще бъде поставен върху заболяването ендометриоза. При него тъкан от вътрешната обвивка на матката се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза.

Това може да доведе до проблеми като болки и безплодие. Ендометриозата се среща най-често при жени в репродуктивна възраст.

Прегледите при лекар мамолог ще се извършват от 8 до 12 часа в Мамологичния център. Акцентът при тях ще бъде върху проблеми с млечната жлеза.

В кабинет 100 на Инвитро центъра на болницата от 10 до 12 часа ще се извършват безплатни прегледи и консултации на жени и/или двойки с репродуктивни проблеми.

През трите кабинета на ден ще могат да преминават по 5 души. Прегледите ще се извършват след предварително записан час на тел. 02 / 44 70 211. Записванията ще се осъществяват само от 14 до 16 часа.

При желание от страна на пациентките за допълнителни изследвания, те ще се заплащат по цени на болницата.

Коментирай