Семейство

6 важни неща, които всеки баща на момиче трябва да знае

Бащината фигура и изборът на партньор са тясно свързани

06.05.2016г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бащите на момичета са истински късметлии. Те имат честта да изградят и да се радват на една специална връзка. Ако вие сте татко на момиче или пък на няколко момичета, следвайте тези съвети. Ето шест важни неща, които трябва да знаете за бащинството.

Тя наистина се нуждае от вашата любов

За мъжете понякога може да бъде трудно да покажат своите любов и привързаност. Ето защо бащите на момичета не трябва да крият тези чувства от дъщерите си. Вашата дъщеря се нуждае от вас, не от скъпите подаръци, парите ви. Тези неща не биха могли да компенсират липсата на комуникация и топла връзка с нея.

Никой не може да замести бащината фигура, когато става въпрос за сигурност и увереност. С годините вашето малко момиче ще се променя, ще допуска редица грешки или ще се нуждае от съветите ви. Затова не пропускайте всяка възможност да бъдете с нея и не само да ѝ показвате, но и да чува думите „Обичам те!“.

Бащината фигура и изборът на партньор

Връзката между баща и дъщеря играе огромна роля в избора на партньор в по-късен етап от живота. Много често, момичетата израснали без бащина обич, трудно правят правилния избор за любим мъж или дълго търсят противоположен, положителен образ на отрицателния на баща си.

От друга страна, дъщерите на любящи бащи на подсъзнателно ниво ще се опитат да намерят някого, който максимално се доближава като качества до тези на бащата.

Внимавайте как се отнасяте към нейната майка

Това може би е един от най-важните съвети към бащите. Следвайте го и не само ще попаднете в графата добър съпруг, но ще бъдете и добър баща. Винаги показвайте любов, подкрепа, признателност към вашата партньорка.

Така децата виждат, че семейството ви има здрави основи. Това е важно, тъй като те се учат именно от родителите си как да изграждат своите интимни връзки, учат се на отношения към половинката си и на себеуважение във взаимоотношенията.

Играйте и спортувайте заедно

За вашето малко момиче е важно да спортува не само за здраве, но и за красота. Ето защо трябва да я запознаете с това от ранна детска възраст. Учете я на здравословен начин на живот. Всичко това изгражда една силна, успешна и уверена страна на личността.

Празнувайте семейни събития по-често

Детството е един от най-запомнящите се и важни периоди от живота ни. Дъщеря ви трябва да събере най-красивите и ярки моменти от вашите семейни сбирки, които да носи в сърцето си цял живот.

Ето защо винаги празнувайте специалните моменти, дори и да разполагате със скромни средства. Направете празника истински, пътувайте, снимайте се, забавлявайте се. Един ден вашето момиче ще ви бъде благодарно.

Свързани статии

Научете вашата дъщеря, че даването е много по-ценно от получаването

Докато растат, децата се нуждаят от много любов, но те трябва да осъзнаят, че Вселената не се върти само около тях. Вашата дъщеря трябва да се научи, че ще има моменти, в които ще трябва да дава от себе си, да проявява емпатия, да бъде нечия опора.

Опитайте се да ѝ обясните как животът й ще бъде много по-стойностен, как тя ще бъде по-щастлива, когато се научи да помага.

Снимки: istock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
А, моят баща е най-готиният на света! Тук е мястото да му благодаря и да му пожелая да е жив и здрав още много, много години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
,, ( преди 7 години )