Семейство

Как да спасите брака си?

Опитайте се да видите най-доброто в половинката

18.06.2016г. / 13 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След като бурната страст отмине, казват че остава уважението и обичта към партньора. Въпреки това с годините лека-полека приемаме половинката си като даденост и бракът ни сякаш започва да губи смисъл. Има ли начин да го спасим, да предприемем някои превантивни действия, за да не се отдалечаваме от партньора и емоционално?

Да! Споделяме няколко спасителни стъпки за любовта.

Влюбвайте се отново, отново, и отново

Светът се променя непрекъснато. Вие и половинката ви също сте се променили и още ще се променяте. Вашите възприятия няма да бъдат такива, каквито са били в началото на брака ви. Ето защо винаги трябва да си бъдете интересни един на друг, да се преоткривате, изненадвате, да се влюбите отново и отново.

Опитайте се да видите най-доброто

Съсредоточете се върху това, което обичате в партньора. Това върху което се фокусираме, има тенденция да се увеличава. Ако се вглеждате само в грешките, винаги ще виждате в половинката си негативна личност. Ето защо, ако искате да спасите брака си, преместете фокуса си върху силните страни на любимия.

Накарайте я да се чувства като кралица

Следващите редове са насочени специално към господата. Научете различните езици на любовта. Попитайте вашата любима за 10 неща, които ще я накарат да се чувства обичана и желана. Повярвайте, тази ви стъпка в даден момент ще се върне с още повече любов към вас.

Развивайте се заедно

Бракът е като тялото. Ако мускулите не работят, те атрофират. Не позволявайте това да се случи и с вас. Развивайте се заедно с половинката ви. Намерете общи цели, мечти, хобита и се движете заедно. От друга страна не спирайте да оценявате постиженията на любимия човек, насърчавайте го и му покажете своята подкрепа.

Бъдете тук и сега

Връзката, бракът са присъствие. Когато сте с партньора си, направете всичко възможно да бъдете не само физически, но и емоционално с него.

Бъдете отворени

Напълно. Ако искате да ви се доверят, трябва да сте готови да споделяте всичко, особено това, което е трудно за споделяне, което ви е страх да споделите. Иска се кураж, за да може една жена да заобича себе си напълно, с всичките си тъмни и светли страни.

Свързани статии

Научете се да прощавате

Съсредоточете се върху бъдещето, а не върху миналото. Не позволявайте на вашите стари истории да ви държат като заложници на нещастната връзка. Нека миналите грешки са без значение, особено ако вече са поправени. Прошката е свобода, а всеки брак се нуждае от нея, за да бъде стабилен.

Винаги избирайте любовта! Тя е водещата сила, от която имате нужда. Ако бракът ви се гради на нея, нищо не може да го застраши. Любовта винаги печели.

Снимка: istock

По материали от adme.ru

Коментирай