Семейство

Как се влюбват мъжете?

Преминават през няколко етапа

25.01.2017г. / 16 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чувствата и любовта могат да бъдат еднакви и за двата пола, но етапите на любовта са напълно уникално преживяване. Когато жените се влюбват, това е изпълнено с изблици на щастие, вдъхновение, еуфория. Когато мъжете се влюбват, всичко се случва по различен начин. Как се влюбват господата вижте в следващите редове.

Етап 1 – Оценяване

Външният вид е нещо, с което моментално привличаме вниманието на представителите на силния пол. Когато става въпрос за привличането от пръв поглед, господата са повърхностни. Докато жените се влюбват след първия или пореден разговор, заради интересната личност, която за кратко време откриват, мъжете са привлечени от една жена само от физическите ѝ аспекти и нищо повече.

Външният вид е от първостепенно значение за мъжете, но не е задължително жената да бъде оценена изцяло. Всеки мъж има своите предпочитания. За някои е важно жената да има красиво лице, усмивка, други търсят добре оформени бедра, големи гърди, добри маниери.

Етап 2 – Увличане

Мъжете ценят много флирта. След първата среща те се опитват да откраднат втори поглед, да привлекат вниманието на дамата. Но за жалост това невинаги е успешно, защото или мъжът не е достатъчно настоятелен, или жената няма интерес към него.

Етапът на увлечението е също така етапът на ухажването, играта на опознаване. Мъжът може да преследва по много и различни начини, но ако жената не приема опитите му, той просто се оттегля.

Етап 3 – Привличане

Какво става, когато дамата е откликнала във втория етап от влюбването на мъжа? Следва привличането. Етапът се задълбочава, когато усещанията и интересът са взаимни. За мъжа е важно да се докаже пред избраницата си, за да го хареса още повече. Разбира се има случаи, в които мъжът е отблъснат, тогава третият етап преминава в страдание.

Снимка: istock

Етап 4 – Впечатляване

Етап, който не е много близо до влюбването. Всичко към което се стреми мъжът е желанието да постигне интимен контакт. Поднасяне на подаръци, малки жестове, романтични вечери. Всичко, за да угоди на дамата си, да остави добро впечатление, но все още далеч от влюбването.

Етап 5 – Убеждаване

В този етап мъжете се чудят дали във въздуха има нещо повече. Започват да изпитват несигурност по отношение на това какво чувства жената до тях. Биха искали да продължат срещите си, приятните моменти, но трябва да се убедят, че жената също усеща нещо повече от приятелство и секс.

Важен етап, в който представителите на силния пол започват да полагат все повече усилия да продължат да се срещат с въпросната дама и тя да почувства нещо повече към тях.

Етап 6 – Потвърждаване

Етап, в който вече е сигурно, че жената е влюбена в мъжа. Егоистичната мъжка природа се разбужда. Той започва да прави оценка на взаимоотношенията им.

Свързани статии

Претегля плюсовете и минусите и си задава въпроса дали наистина иска да продължи връзката си с тази жена, която вече е запленена от него. Това ли е партньорката, от която се нуждае в този момент?

Етап 7 – Той е готов да обича

Ако мъжът е убеден, че той наистина обича жената и иска да бъде с нея, той влиза в този последен етап от влюбването. Готов е да обича, да задълбочи взаимоотношенията.

Колко време отнема на един мъж да се влюби истински? Седмица, месеци, година? В любовта няма срокове, всичко може да се случи по-бързо или по-бавно и няма гаранция за това колко продължителни и силни ще бъдат взаимоотношенията.

 

Коментирай