Всяка година слушаме как боите за боядисване на великденски яйца са вредни и препълнени с химически вещества с неясен ефект върху човешкото здраве. Ето защо е по-добре да се върнем към методите за боядисване на нашите баби, които със сигурност са безвредни, а същевременно са много ефектни.

Предлагаме да си направите прекрасни тъмнолилави великденски яйца с помощта на червено зеле и боровинки.

Как?

Още по темата

В купа смесете шепа замразени боровинки (може и пресни, стига да имате) с листа червено зеле (повечко на брой). Добавете 4 чаши вряща вода и 2 супени лъжици оцет в купата. Поставете сварените яйца в сместа и изчакайте, докато черупките се оцветят напълно. Може дори да оставите яйцата в купата в хладилника за през нощта за още по-тъмен и наситен лилав цвят.

По желание можете да нарисувате нещо с восък върху черупката, така че след боядисването да се открои, например кръстче или цвете.

Снимка и идея: Pinterest/homestoriesatoz.com