Интимно

6 признака, че бракът ви е по-здрав, отколкото мислите

По какво да познаете, ако се съмнявате

11.07.2017г. / 12 35ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Една от най-големите тревоги, които безпокоят съпрузите е дали бракът им е успешен и стабилен. Понякога дребните проблеми и вглеждането в детайлите пречат на човек да направи реална преценка за състоянието на връзката си. Ето защо много хора смятат брака си за по-малко устойчив, отколкото всъщност е.

Има някои признаци, по които личи дали бракът ви е по-стабилен и здрав, отколкото смятате. Вижте кои са те:

Комуникацията ви тече по вода

Начините на общуване между различните двойки никак не са сходни. По модела на комуникация личи какви всъщност са взаимоотношенията. Ако можете да говорите на различни теми, дори неприятни и проблематични, без да се притеснявате, това говори много за силата на вашата връзка и брак.

Какъв брак ви очаква според линиите на ръцете

Страстта е жива

Независимо на колко години сте, ако страстта ви е жива, всичко с брака ви е наред. И под страст не се има предвид единствено сексуална страст, а нещо много повече – страстта, желанието да целунете партньора си, да го докоснете, да го държите за ръка, да се притиснете до него, дори когато просто се разхождате в парка.

Компромисите се случват безпроблемно

Двойки, които умеят и които са се научили с времето колко важно е да се правят компромиси, са успешни. При тях няма мрънкане, пресмятане кой колко пъти е пренебрегнал себе си в името на другия, няма изчисляване на личните емоционални загуби от компромисите и няма натякване за компенсация. Ако компромисите между вас и партньора ви се случват по най-естествения начин, не се притеснявайте.

Не спирате да опитвате нови неща заедно

Един брак никога не спира да е вълнуващ, когато партньорите опитват нови неща. Пътувате на непосещавани места заедно, сменяте местата, на които живеете, не спирате да си измисляте забавления през уикенда – това са ясни знаци, че все още не сте си омръзнали и няма защо да се съмнявате, че бракът ви има проблем.

Навици, съсипващи дори най-успешния брак

Свързани статии

Смеете се често заедно

Едно от най-големите доказателства за здрава връзка е смехът. Той е измервателно средство за отношенията. Ако с човека до вас се смеете често на едни и същи неща, това говори, че не просто имате сходно чувство за хумор, а връзката ви е повече от хармонична. Вие сте щастливи!

Всеки от вас има собствени интереси

Друга изключително важна съставка в рецептата за успешен и силен брак са собствените интереси. За да се чувства всяка от отделните личности във връзката пълноценно, е важно всеки да запази и развива собствените си интереси и занимания. Разбира се, като двойка е също така важно да имате и общи интереси, но да не загърбвате и индивидуалните си такива.

Снимка: pexels

Коментирай