Семейство

10 любовни закона

Невинаги ще бъдете на едно мнение с любимия човек

06.10.2017г. / 10 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не може да оцелее сама! Това е първият ѝ закон, който важи за всяка връзка. Тя е действие от две страни и ако искаме да имаме истински любовни взаимоотношения, трябва да работим заедно с половинката върху тях. Споделяме още 9 любовни закона, които важат за всички, до които любовта се докосва.

1. Доверието е изключително крехко

Дори чупливо. Любовните взаимоотношения се градят на доверие. Това е много измамно и опасно усещане, защото доверието между двама души може да бъде прекъснато много бързо и лесно.

2. Понякога ще се отегчите от връзката ви

Няма как да бъдете заедно в почти всички задължения, предизвикателства и никога да не си омръзнете и да не се почувствате отегчени. Скучните моменти във връзката са неизбежни. Това не значи, че трябва да се отдалечите един от друг. Отдавайте се по-често на индивидуалните ви забавления и хобита и скоро отново ще искате да бъдете изцяло един с друг.

Как да се влюбите отново един в друг

3. Невинаги ще бъдете на едно мнение

Дори и да взимате всички важни решения единодушно, рано или късно ще дойде време, когато ще бъдете на противоположни позиции. Важно е да не стигате до големи конфликти и да намерите изход от ситуацията заедно.

4. Бракът и децата не са решение – те са предизвикателство

Още един закон на любовта, който трябва да си припомняте по-често. Много хора вярват, че бракът ще направи връзката им по-силна или че децата могат да помогнат на съпрузите да преодолеят различията си. Това е погрешно.

Бракът и родителството са много тежки тестове за личността на всеки един. Ще се научите да бъдете добър партньор и родител, точно както някога сте се научили да карате велосипед. Да, няколко пъти сте паднали, но с времето карането става все по-добре. Но не очаквайте тези важни стъпки да променят връзката ви, ако тя не върви гладко.

5. Ще се наранявате един друг

Никой не може да ви нарани повече от човека, когото обичате. Думите му имат по-голяма тежест от всички други. В една връзка ще се наранявате един друг. Най-важното е да се справите с проблемите, когато се появят, а не да се обърнете към тях, когато е твърде късно.

6. Няма да бъдете привлечени един към друг завинаги

В началото повечето връзки са много страстни, емоционални. Но страстта изчезва и любовният живот става по-спокоен. С времето липсата на страст може да отдалечи партньорите един от друг. Всичко е поправимо, ако не спирате да поддържате огъня на вашата любов. Малки жестове, повече романтика, експерименти в спалнята.

Знаци, че правите секс с вашата сродна душа

7. Понякога ще се чувствате самотни

Когато сме необвързани, смятаме, че тези, които имат връзка или брак не чувстват самота, но това не е вярно.

Понякога ще се чувствате самотни и може да ви се струва, че никой не ви разбира и никой не се интересува от вас, най-вече партньорът ви. Този закон на любовта се наблюдава във всяка връзка. Тук ключът е добрата комуникация помежду ви.

8. Ще имате странни мисли

„Трябва ли да се разведа/да се разделим?“ „Мога ли да бъда по-щастлива с някой друг?“... Подобни мисли могат да споходят и най-щастливите партньори. Тези въпроси са толкова значими, колкото „Какъв би бил животът ми, ако съм роден в...?“.

Свързани статии

Ако имате наистина сериозни колебания относно партньора, случващото се във връзката, тогава си заслужава да помислите върху вашето собствено щастие.

9. От време на време ще губите връзка помежду си

В началото усещахте, че той или тя са вашата сродна душа, вашата съдба. С времето тази силна връзка може да бъде нарушена, да се загуби за някакъв период. Нормално е – всяка дълга връзка изморява. Дали ще се намерите отново?

Снимка: istock

Коментирай