Коледа наближава! Духът на този красив празник се усеща навсякъде край нас. Никой друг празник не ни обръща така със своите магия и топлина. Тази година как ще украсите дома и офиса си?

Искаме да споделим с вас няколко лесни и красиви идеи за декорация, които може да направите сами.

Обичаме да похапваме паста, но оказва се, тя може да се превърне в чудесна коледна декорация. За целта ще ви трябва точно този вид къса паста, безцветен лак за нокти, златен брокат на прах или златен спрей.

Нанесете от лака върху всяка панделка и преди да е изсъхнал поръсете щедро с броката. След като изсъхнат панделките, завържете ги една за друга с по-дебел шарен конец или коноп. Декорирайте златната гирлянда на елхата или където ви хрумне.

При следващата разходка в парка или планината съберете няколко здрави шишарки. Почистете ги и оставете да изсъхнат добре. За да им придадете повече цвят и блясък може да използвате боички, златни или сребърни спрейове, спрей, който оставя снежни следи.

Може да ги намажете и с безцветен лак за нокти и да ги поръсите с брокат или да съчетаете няколко вида лак с брокати за още повече разкош. Когато шишарките изсъхнат, залепете на всяка една връвчица, за да може да ги закачите по-лесно.

Още по темата

От падналите листа на дърветата могат да се получат интересни акценти за празничната декорация на масата. Съберете няколко листа и ги намажете със златна боичка. Остава да ги добавите към салфетките за хранене.

Според китайците, златото привлича парите и късмета, затова е добре да го имате на масата ви в празничната нощ. Още красиви идеи за коледна декорация може да разгледате в галерията ни.