Семейство

4 навика, които ни правят по-харесвани

Бъдете добър слушател

23.11.2017г. / 15 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

„Когато излъчвате увереност, това е привлекателно за другите хора и ги кара да искат да работят с вас и да прекарват времето си с вас.“ – Емануел Шрики

Да бъдеш привлекателен е нещо повече от външен вид. Привличането също зависи до голяма степен от нашите жестове, маниери, комуникативни умения. Никой не е идеален, но има някои навици, които ако успеем да развием в себе си, бихме могли да бъдем по-харесвани от околните. Вижте 4 от тях.

Бъдете добър слушател

Хората обичат да се чувстват чути и разбрани. Да бъдете добър слушател е едно от най-привлекателните качества, което човек може да има, защото гарантира, че можете да създавате връзки с хората. Показвайки се като добър слушател, означава че сте и добър комуникатор, което е много важно в процеса на работа и завоюване на нови позиции, когато създавате любовни взаимоотношения.

7 урока, които научихме от „Сексът и градът“

Любезност

Любезността е друго изключително привлекателно качество, което човек е добре да развие в себе си, за да бъде харесван. Когато показвате доброта, хората ще се чувстват привлечени към вас. Любезността е вид позитивност, която кара другите да се чувстват ценени, уважавани.

Освен това, хората винаги са по-привлечени към тези, които са добронамерени. Ще бъдете изненадани колко по-щастливи ще се чувствате, когато сте любезни с хората край вас.

Какво издават веждите за характера ви?

Усмивка

Усмивката е онзи аксесоар, който не бива да слиза от лицата ни нито за миг. Тя е най-лесният начин човек да изглежда по-привлекателно за хората около себе си.

Когато се усмихваме, тялото ни освобождава ендорфини, които повишават настроението ни. Това ни прави позитивни, което отново е причина да се усмихваме по-често и се получава един безкраен цикъл на щастливи чувства. Заедно с усмивката, смехът е друг акт, който ни кара да се чувстваме добре, но и да бъдем желана личност.

Свързани статии

Покажете увереност

Уверените хора излъчват това свое качество, което им помага лесно да бъдат забелязани. Ако сте уверени в себе си, във вашия външен вид, в способностите си, няма как да не бъдете харесани.

От друга страна самонадеяността, неспособността да комуникирате, голямото желание да направите добро впечатление, може да ви провали и другите да не искат да взаимодействат с вас. Увереността ви не бива да ви заслепява и да ви кара да се държите неуважително.

Коментирай