Семейство

9 неща, за които ще съжалявате на старини

Не се интересувате от вашето здраве

10.09.2020г. / 19 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас понякога си е представял своите старини. Не знаем дали представите ни ще съвпаднат с действителността, но едно е сигурно – правейки тогава равносметка за живота си, ще съжаляваме за много неща. Вижте кои са и не забравяйте, че все още имате време да ги поправите.

Не се грижите за кожата си – Бръчките, пигментираните петна, се дължат не само на нашите гени и външните фактори. Лошите навици, ежедневното пренебрегване на грижите за кожата, допринасят за нейното бързо стареене.

Пропуснали сте възможността да направите нещо навреме – Ако имате възможност да направите нещо, за което мечтаете сега, не пропускайте. Не се знае дали ще има и друг такъв щастлив шанс.

Не се интересувате от вашето здраве – На 20 всичко изглежда лесно, фигурата ви е хубава, хапвате всичко, което си поискате, метаболизмът ви е бърз, пиете, пушите, отделяте малко време за спорт. Годините минават и един ден ще осъзнаете, че сте били немарливи към здравето си. Започнете промяната сега, посещавайте редовно рутинни прегледи.

Уроци за живота, които ни се иска да бяхме научили като тийнейджъри

Спирате по средата – „Винаги съм искал да се науча да свиря на китара, дори си купих, но...“. Това е само пример, помислете какво сте искали да направите и сте спрели по средата. Все още имате време да завършвате нещата.

Не сте научили чужд език – колкото си по-млад, толкова по-лесно учиш каквото и да е, включително чужд език. Ако искате да имате познания по западен език, учете сега за да не съжалявате на старини.

Не сте се научили да правите нещо на най-високо ниво – Постижения можем да имаме по много и различни начини. Да бъдеш добър кулинар, да имаш добри познания по някоя наука, език, спортни постижения, макар и лични и т. н.

Твърде загрижени сте за мнението на някой друг – Семейството, колегите, приятелите, познатите... Всички те имат своето мнение за това как трябва да живеете. Слушайте само един човек – себе си.

Свързани статии

Излишни разходи – Всеки е имал глупави покупки, правил е ненужни разходи. Един ден ще съжалявате за тях. Затова колкото са по-малко, толкова по-добре. Инвестирайте средства в това да ходите на театър, на екскурзия, нещо, което наистина има смисъл и ще ви обогати по всякакъв начин. Последният модел телефон определено няма да го направи.

Не сте достатъчно смели да изразите своите емоции, чувства – Прикрит гняв, страх от това да признаеш любовта си, страх да кажеш на роднина, че не си съгласен с него, само за да не стане конфликтът по-голям... Спрете да се страхувате още сега, бъдете смели, бъдете себе си, за да не съжалявате на старини.

Коментирай