Семейство

4 неща, които ви правят непривлекателни

Не изслушвате събеседника си

30.10.2022г. / 14 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Благодарение на твоята усмивка, животът става по-красив.“ – Тих Нхат Хан

Забелязали ли сте, че има хора, които винаги са харесвани, желана компания, другите ги намират за привлекателни. И от друга страна са тези, които наричаме непривлекателни.

Има някои основни принципи за привличане:

Физическият ни външен вид има тенденция да отразява как се чувстваме вътре. Това не е само очевидното външно изражение на смеха, плача и т. н., които показват как се чувстваме във всеки един момент.

Физическият външен вид не е единственият фактор, който определя нашето ниво на привличане към някой друг. Нашето поведение и как избираме да се държим, има голямо влияние върху това дали хората ни привличат или не.

6 признака, че израствате като личност

Привличането може да бъде интимно или платонично. Може да се усети с непознат или близък приятел. Привличането в основата си е проява на нашата лична енергия. Нашите колеги, близки, познати са привлечени или отблъснати от тази енергия.

Какво освен зле поддържания външен вид и нелюбезността, ни превръща в нежелани личности?

Сравняването и постоянното конкуриране с другите

Няма съмнение, че конкуренцията е добра... в правилната среда и в точното време. Постоянното сравняване на себе си с другите хора обаче е ненужно. Истината е, че никой не иска да бъде в компанията на някого, който постоянно търси признание.

Не забравяйте, че целите и постиженията трябва да доведат до чувство за лично удовлетворение.

Не изслушвате събеседника си

Комуникацията е един от най-важните елементи на всяка връзка. Очакваме да бъдем изслушани, но същото се очаква и от нас в разговора. Ако допускате грешката да не сте добър слушател, често прекъсвате вашите събеседници, бързо се поправете, преди да сте се превърнали в нежелана личност.  

Поговорки от цял свят

Най-простият и най-ефективен начин да слушате добре е да осъществите контакт с очите, като същевременно се противопоставяте на желанието да направите нещо друго, с което да прекъснете говорещия. Практикувайте слушане, кимвайте докато събеседникът ви говори, бъдете част от разговора.

Мислите, че сте по-добри от всички

Всеки има поне по един познат, който се смята за по-добър от всички във всичко и не спира да говори за това. Със сигурност нямате добро мнение за тази личност.

Свързани статии

Такъв тип хора не са приемани добре, защото те винаги имат едно надменно поведение, отказвайки да приемат, че всеки човек има своите силни и слаби страни. Постоянно критикуващите о осъждащи личности са едни от най-често нехаресваните.

Създавате конфликти без причина

Хората избягват конфликтните личности. Те обикновено търсят интригата във всичко, предимно пречат, бъркат се в делата на другите, независимо дали по някакъв начин това засяга тях или не, уплътняват си времето с клюки. Вместо желаното внимание, към себе си привличат единствено презрението на другите.

 

 

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )