Семейство

5-те грешки на съпругата

Много жени ги допускат

20.04.2018г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да си най-добрата съпруга не е лесно. Всеки човек прави грешки, заради които отношенията му с партньора страдат. Тези грешки често са породени от добро желание, но резултатът не е такъв, какъвто сме искали.

Много бракове се провалят заради натрупването на редица грешки, които единият от партньорите или и двамата правят.

Нека разгледаме най-често срещаните грешки, които съпругите допускат със своите мъже.

1. Третират съпрузите си като дете.

Ако имате рожби, насочете майчинския си инстинкт към тях. Не се отнасяйте със съпруга си като с трето дете, ако вече имате две. Много жени понякога забравят, че мъжете им са техни партньори, тяхна подкрепа в семейството и равноправни отговорни същества, въпреки че често демонстрират тъкмо обратното.

Съветите на баба и дядо за щастлив брак

Ако подходът ви спрямо съпруга ви включва подмятания, шеги и сарказъм относно неговото детинско поведение трябва да знаете, че това е удар под кръста за мъжете, удар по егото им. Ефектът ще е тъкмо обратният на този, който целите с тези превъзпитателни методи.

2. Забравят, че съпругът има нужда от секс по-често от жена си.

Мъжете и жените имат различни нужди в сексуален аспект. Това се дължи чисто и просто на природата. Вечер сте уморени. Цял ден сте работили. Имате да приготвяте вечеря и да слагате децата да спят, а мъжът ви иска секс.

Много двойки са изправени пред този проблем, който с времето ескалира. Натрупва се напрежение, което влошава отношенията и отдалечава още повече партньорите.

Митове и факти за щастливия брак

Вместо да отказвате всеки път с аргумента, че сте безкрайно заета и уморена, поговорете със съпруга си. Вземете решение за преразпределение на семейните ангажименти. Разчупете сексуалния модел. Не е нужно да правите секс вечер или през нощта. Сутрин мъжете са по-сексуално активни.

3. Поставят нуждите на децата си пред тези на съпруга си.

Трудно е на жените да бъдат обвинени в пренебрегване спрямо мъжете си, тъй като в женската природа е дълбоко кодирано да се отдават на децата си, веднъж появили се на този свят. При мъжете е по-различно.

Знаейки този факт, съпругите трябва да си наложат да разпределят вниманието си поравно, ако искат да запазят брака си за по-дълго.  

4. Не се отказват от желанието за контрол.

В много отношения светът се управлява от жени. Лошото е, когато жените не дават поне малко поле за изява на мъжете и настояват всичко да се случва по техния начин. Желанието за контрол в семейството от женска страна потиска мъжкото самочувствие и предизвиква натрупване на гняв у съпруга.

5 знака, че той ще ви предложи брак

Полезно е от време на време да оставяте мъжа си да взима решения, да действа по негов начин, а не винаги както според вас е правилно.

5. Не се стараете да изглеждате добре.

Още една широко разпространена женска грешка – занемаряването на външния вид. Помнете, че мъжът ви се е влюбил именно във външността ви преди прекрасната ви личност да го завладее напълно. Всеки мъж се гордее с красотата на жената, която е избрал. Не го забравяйте, независимо от колко години сте женени.

Коментирай