Семейство

Как принц Хари почете паметта на Даяна на сватбата си

Принц Хари и Меган Маркъл направиха всичко възможно да почетат покойната Даяна

20.05.2018г. / 07 25ч.
Мария Дуковска
Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл се превърна в център на вниманието за милиони хора по света, които с трепет проследиха красивата тържествена церемония, провела се днес в Уиндзор.

Пред своите най-близки и приятели, принц Хари и Меган Маркъл се врекоха във вечна любов и вярност.

Денят донесе много емоции както на младоженците, така и на техните семейства, приятели и почитатели по целия свят. Макар и безспорно денят да бе щастлив, във въздуха се усещаше и лек полъх на тъга за това, че майката на младоженеца, принцесата на народа – Даяна, не бе до сина си в неговия най-щастлив ден. Преди 21 години принцеса Даяна загина трагично в автомобилна катастрофа, оставяйки сираци Уилям и Хари, а смъртта ѝ покруси милиони хора, чиито сърца отдавна бе покорила. 

На днешния ден обаче принц Хари и неговата съпруга Меган направиха всичко възможно да почетат паметта на принцеса Даяна. Ето как го направиха:

  • Каретата 

Снимка: Reuters

Откритата карета Аскот Ландау бе сред най-често използваните карети на принцеса Даяна, докато беше жива. За своя сватбен ден принц Хари и Меган Маркъл избраха да направят своята разходка из Уиндзор именно в същата тази карета.

  • Букетът

 

Снимка: Reuters

Принц Хари и Меган са прекарали много време в компанията на флористката Филипа Крадок, за да измислят аранжировката на булчинския букет.

По настояване на Хари в букета са включени любимите цветя на принцеса Даяна – незабравките

  • Празното място, отредено за лейди Даяна

Снимка: Getty

По време на сватбената церемония бе оставен един празен стол до принц Уилям, символизиращ мястото, което би заемала принцеса Даяна, ако бе жива. 

  • Специално участие взе сестрата на лейди Даяна

Лейди Джейн Фелоус, която е сестра на покойната принцеса, имаше специално участие в сватбената церемония. Тя прочете на глас откъс от песента за Соломон по време на сватбата. Това бе предварително известено от двореца Кенсингтън, като в съобщението на принц Хари и Меган Маркъл се казваше, че те се чувстват горди, че лейди Фелоус ще представи нейното семейство и ще почете паметта на покойната Даяна именно на сватбения им ден.

  • Химнът

Химнът „Guide Me, O Thy Great Redeemer“ бе избран специално да прозвучи на сватбената церемония, като той бе изпят и на погребението на Даяна през 1997 година.

  • Пръстенът

Снимка: Reuters

Годежният пръстен на Меган Маркъл е може би най-голямото доказателство за неугасващата любов на принц Хари към неговата майка Даяна. За изработката на красивото бижу Хари използва два скъпоценни камъка, принадлежали на покойната принцеса.

Коментирай