Семейство

Характерни особености на детето спрямо зодията

От какво се нуждае вашето дете

30.04.2019г. / 09 21ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Децата са най-скъпоценното, което притежават възрастните. В стремежа си да отгледаме и възпитаме добри, разумни, чувствителни личности ние се водим по различни техники и стратегии за отглеждането им. За хората, които вярват в астрологията, е важно да са информирани за особеностите не само на собствения зодиакален знак, но и за този на техните деца. Всяка зодия има свои характерни черти и специфични нужди, които могат да са пътеводител на родителя, за да разбира по-добре своето дете.

Всяка зодия принадлежи към един от четирите природни елемента, характерни за зодиите. Това са елементите земя, въздух, вода и огън. Ще разгледаме особеностите на децата според техния природен елемент и зодия, за да научим интересни неща за тях, които може би не са ви били известни досега.

Знаци Овен, Лъв, Стрелец: елемент – огън

Характерни особености: силна воля, енергични личности, духовни, обичат независимостта и свободата, лесно се разгневяват и си изпускат нервите.

>> 5 характерни черти на дете зодия Лъв <<

Нужди: да освободят енергия, да извършват много и разнообразни физически действия и активности, обичат да спортуват; имат необходимост от лично пространство; нуждаят се от това да бъдат чути, видени, разпознати, харесани.

>> Каква майка сте според зодията <<

Телец, Дева, Козирог: елемент – земя

Характерни особености: тихи, отговорни, практични, твърди в решенията и желанията си, обичат контакта с природата.

Нужди: имат необходимост от ред и правила; нуждаят се от усещане за дисциплина, както и от окуражаване да използват повече въображението си, обичат природата и животните, затова и се нуждаят от редовен контакт с тях.

>> 5 характерни черти на дете зодия Дева <<

Близнаци, Везни, Водолей: елемент – въздух

Характерни особености: любопитни са, отличават се с висок интелект, учат по различен начин от останалите, контактни и общителни натури, не много емоционални.

Нужди: имат необходимост да четат и да говорят много, непрекъснато да мислят; нуждаят се от окуражаване и стимулиране да чувстват повече и да изразяват по-смело емоциите си, имат необходимост да се забавляват.

>> 5 характерни черти на дете зодия Водолей <<

Рак, Скорпион, Риби: елемент – вода

Характерни особености: емоционални, изпитват съчувствие и емпатия, много са чувствителни и лесно раними.

Нужди: имат необходимост да развиват логическото си мислене, нуждаят се от окуражаване и стимулиране да изразяват повече чувствата си, да ги показват без притеснение. Имат необходимост винаги да се подсигурят и да имат резервен вариант.

>> 5 характерни черти на дете зодия Рак <<

Коментирай