Семейство

В Русская школа се учат два езика от предучилищен клас

Най-доброто от класическото образование в съвременния свят

23.08.2019г. / 16 34ч.
Михаела Лазарова
В Русская школа се учат два езика от предучилищен клас

Искате ли децата Ви да бъдат подготвени за съвременния свят, като говорят два чужди езика? Искате ли те да се обучават не просто по най-новите методи или пък само с класически, а да получат най-доброто и от двете? В София вече съществува начално училище Русская школа, където децата изучават усилено руски и английски и имат целодневна програма, която развива тяхното мислене и таланти. То се намира в сърцето на столицата на ул. "Шипка" 34 в Руския културен информационен  център.

Защо да изберете Русская школа? 

Училището прилага иновативна схема за изучаване на основните предмети едновременно на български и руски и на допълнителни предмети едновременно на български и английски език. Така учениците се научават не просто на правилата на езиците, но и ги използват ежедневно и постепенно се развиват като полиглоти. 

Системата на обучение съчетава най-доброто от руската практика, приложено в съвременни малки групи и авторска учебна програма. Набляга се и на талантите на децата с повече време за различни изкуства и спортове по избор. Учениците се включват в посещения на различни културни събития, музеи, галерии, както и организирани лагери. Целта е да се създаде усещане за общност у децата. 

Начин на обучение

В добра материална база и под ръководството на професионален екип децата започват от предучилищна възраст да говорят руски и английски по система, която им гарантира умението да ги използват по естествен начин в мултикултурна комуникация. Учениците започват да борават добре с риториката и получават задълбочени и трайни знания по всички основни учебни предмети.

В началното училище децата оформят личностно самосъзнание, чувство за отговорност, дисциплина, способност за поемане на риск, инициативност, предприемчивост и гражданска активност, навици за самостоятелна работа и работа в екип. Научават се да комуникират, както и да използват всякакъв вид информационни източници от най-ранна възраст. От Русская школа учениците излизат подготвени за академична както в страната, така и в чужбина. 

Какво получават децата?

Осигурена е храната за целия ден - две закуски и обяд. В училището има медицинско обслужване, както и психолог. Русская школа се охранява, така че никога да не се безпокоите за децата си. Организират се разнообразни дейности – ски училище, зелено училище, почивка на море.

Професионален екип

Вашите деца ще са в ръцете на професионалисти от световно ниво в сферата на образованието. Екипът е ръководен от Любов Ивановна Берова, която има дългогодишен опит и редица международни награди. Тя е основател и председател на Дружеството на руските педагози в България. В екипа има преподаватели с майчин руски, български и английски език. Експерти от Петербургския държавен педагогически университет контролират качеството на обучение.

Развитие на Русская школа

Училището се включва активно в проекта на Русский мир за виртуални занятия по руски език с дистанционен асистент преподавател. Участва и в програмата „Русский уголок“ на Обществената палата на Руския Фонд на мира. Русская школа е член на Международната асоциация на руските училища и културните общества “Евролог“ и Международното педагогическо общество в подкрепа на руския език.

В сайта на училището ще откриете подробна информация.

Коментирай