Семейство

Защо вторите бракове може да са провал?

Бившите съпрузи все още могат да бъдат приоритет

25.10.2021г. / 15 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След един неуспешен брак, мисълта да предприемете отново тази стъпка, може да ви се вижда абсурдна. Може би притесненията за нов провал са основателни. Кои фактори могат да се окажат разрушаващи?

Съвместно родителство

Когато партньорите имат деца от предишните си бракове или връзки, много е възможно да се появят проблеми с лоялността и съперничеството. Дали се отнасяме еднакво към всички деца, или само едните деца са приоритет? Има втори бракове, в които само единият от партньорите има деца. Това също може да е предпоставка за бъдещи проблеми, ако децата не приемат новия член на семейството или пък той не обича деца. В някои случаи дори бившите партньори започват да манипулират ситуацията, като не дават децата на майка им/баща им, което също води до напрежение.

4 малки неща, които рушат връзката

Бившите съпрузи все още могат да бъдат приоритет

В някои случаи при вторите бракове, бившият съпруг/а може все още да е приоритет, дори когато новата половинка трябва да има това предимство. Или по-лошо – все още да са налице емоции към него/нея. В такива случаи, ако това не се промени в кратки срокове, конфликтите са неизбежни между новите съпрузи. Разбира се, че ако има деца, бившите партньори е важно да поддържат комуникация, но не бива бившите половинки да бъдат допускани да саботират новите ви взаимоотношения.

Фази, които определят колко ще продължи бракът

Емоционален багаж

Ако предишният ви брак е приключил, защото половинката ви е изневерила, не е била лоялна с парите и т. н. то този проблем би могъл да повлияе и на втория ви брак, дори да няма такива предпоставки отново да се случат тези проблеми.

Темата за парите

Парите са основен източник на конфликти във всяка връзка или брак. Ето защо е важно още преди да сключите брак да изясните някои важни подробности. Ако имате деца каква е издръжката за тях, имате ли кредити, какъв е общият ви доход и разход. Това са все въпроси, които са важни за разпределяне на финансовите ви ресурси, особено ако сте с нагласата мъжът да ви издържа.

Свързани статии

Склонни сте да правите по-малко компромиси

В някои случаи, когато първият брак е бил неуспешен и съпроводен с куп проблеми и разочарования като изневери, физическо и емоционално насилие, хазарт, употреба на алкохол и наркотици, във втория си брак, пострадалата страна е по-склонна да не прави компромиси повече със себе си. Липсата на компромиси обаче може да засегне и далеч не толкова сериозни ситуации, в които е важно да правим отстъпки.

5 начина да превръщаме несъзнателно връзката си в токсична

Страх да не останете сами

Особено ако след развода сте имали дълъг период като необвързани, любовни разочарования, лесно може да се решите на втори, ако в начален етап новият ви партньор ви се вижда надежден (може и да не се окаже такъв). Също така за вас не е възможно да не бъдете във връзка. Като цяло това е лоша идея, тъй като след време може да осъзнаете, че това не е вашата половинка и вторият ви брак също да се окаже провален.

Коментирай
0 rate up comment 4 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
za kakav vtori brak govorite nema takiva filmi moje bi sajitelstvo no ne i brak a i zavi si sas kogo e tova sajitelstvo razbira se samo sas jena ot bg moje da se poluci sas nikoya druga a minaloto si e minalo koi e idral komar i taka natata e minalo a tova ce sme probvali nekolko pati ot specianite cigari ne ni pravi narkomani i taka natatak kvoto milo vav minaloto si ostava sega vece vseki ima sobstven jivot kakto nie taka i decta ni ne poglejdai nazad
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
СТАРЕЦА ( преди 2 години )
ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА НАЙ,.ГОЛЕМИЯТ Е КАЗУСЪТ НА ПРАЗНОТО ЧЕРВО-ХРАНОСМИЛАТЕЛНО,ПОЛОВО ИТ.Н.!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време