Семейство

10 лоши навика според Далай Лама, които крадат от енергията ни

Вижте кое пречи на щастието ви

13.07.2022г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват. Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия. Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте далеч от токсични хора

Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните.

Таблицата на Далай Лама сбъдва желания

3. Плащайте сметките си навреме

„Не оставайте длъжни на никого с нищо“ трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

4. Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

13 цитата от Далай Лама за живота, щастието и любовта

5. Съсредоточете се върху това да правите това, което харесвате

Понякога ни се налага да правим неща, които не ни допадат. Когато е възможно делегирайте това, което не ви харесва и насочете вниманието си върху това, което ви носи радост.

6. Време за всяка цел

Според Далай Лама, има време за почивка и време за действие, като и двете имат еднаква важност и необходимост. Не бива да го забравяме!

Цитати за моментите, в които негативните мисли се прокрадват

7. Не претрупвайте... обновете!

Още един лош навик, който краде от положителната ни енергия е бъркотията в дома ни. Ако искате животът ви да тече хармонично, не се затрупвайте с излишни предмети, вещи. Започнете с пренареждане на спалнята или обновяване на гардероба си. Домът е отражение на нашата енергия, а безпорядъкът блокира естествения ѝ поток на положителната. Така че, ако искате да изчистите ума си, започнете с изчистването на бъркотията във вашия дом.

8. Изправете се срещу трудностите

Не се крийте от конфликтите. Ако нещо ви притеснява, изразете го и го елиминирайте от живота си. Решенията на проблемите не идват сами. Понякога е точно до вас, просто трябва да се огледате.

Свързани статии

9. Грижете се за здравето си

Знаете ли, че много по-щастливи са тези хора, които се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве? Затова отделяйте си достатъчно време, за да се грижите за тялото си.

10. Оставете живота си да тече

Ние сме част от всичко и всичко е част от нас. Трябва да спрем да се борим с живота, да приемем и се оставим по течението. Разбира се, без да забравяме, че ние сме тези, които управляваме лодката.

По материали от brightside.me

Снимка: iStock

Коментирай