Семейство

Вкъщи за празниците

Нека да направим тази зима незабравима и уютна

08.12.2021г. / 14 39ч.
Михаела Лазарова
Вкъщи за празниците

Последните няколко зими са по-особени. И ако и вие като нас мислите, че времето у дома ви е достатъчно и няма какво да се прави там, както и че няма какво повече да ви изненада и домът сякаш не е толкова мечтано място, а по-скоро място, където сме принудени да бъдем за по-дълго, следващите редове са точно за вас.

Подтикнати от нуждата да намерим муза за предстоящите коледни празници и решени да се отърсим от всяка негативна и начумерена емоция в себе си, намерихме неочаквано вдъхновение не къде да е, а в Lidl. Тяхната книга „Преоткрий своето вкъщи“ се оказа точно онзи малък фитил, който отново да разгори пламъка на креативността и желанието за празнично настроение в сърцата. Тя е част от лоялната програма на веригата и може да бъде получена в магазините срещу пет събрани стикер-точки в една карта. Точките получавате срещу всяка покупка над 30 лв. И това е то, бързо и лесно се сдобивате с голяма доза коледно вдъхновение.

Започваме с основното почистване

По стара българска традиция – почистваме главно преди празниците. Но ако оставим шегата настрана, наистина е добре да стартираме именно от почистването. Ако имаме време, то може да бъде по-основно и да се отървем от излишни предмети или натрупани дрехи в гардероба. Какво по-хубаво от това да променим пространството си, така че когато след Нова Година отворим шкафовете или гардероба, всичко е в ред, а ние веднага намираме онова, което търсим. Любимата блуза е точно пред нас, готова за нов екшън в офиса. Усещането да си вземеш късметлийските чорапи, без да ровиш половин час във всяко рафтче на скрина, е безценно.

И ако чистенето е вече отметнато и доволно пиете следобедно кафе след добре свършената работа, идва време за забавната част.

Декорацията

Пак ви връщаме към „Преоткрий своето вкъщи“. През последните години домашно направената украса май беше позабравена от мнозина от нас. А нямаме ли нужда точно от това по празниците? Спокойствие, почивка и нещо креативно за правене. Без работни ангажименти, без непрестанни нотификейшъни. Само коледен филм или пък коледна музика, за когото обича, и готово – имате перфектната атмосфера за един дълъг следобед, в който да направите нещо у дома, за да направите украсата вкъщи по-лична. Идеята, която ни подсказват „Експертите на Lidl“ в новата книга на веригата, е за коледен венец. Не какъв да е, а украсен с парченца портокал и шишарки. Признаваме, ние не бихме го сложили от външната страна на входната врата, защото ни се иска да се радваме на аромата и красотата му, не само на влизане и на излизане.

Със сигурност разлиствайки страниците на книгата, ще намерите и още и още идеи, които да ви вдъхновят за подредбата на дома за празниците. Независимо дали ще е някоя апетитна рецепта или някоя от думите ще ви напомни за отдавна забравена ваша лична традиция. Нека да направим тази зима незабравима и уютна.

А какво е всъщност най-важното нещо, за да имаме незабравима Коледа ли? Да бъдем с любимите хора вкъщи, за празниците.

Това е всичко. Дзън-дзън… чувате ли звука на шейната на Дядо Коледа?