Семейство

Лъжи, които трябва да оставите зад гърба си

Вярвате, че трябва да постигате много неща всеки ден

07.02.2022г. / 16 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има своите страхове, несигурности, погрешни вярвания. Понякога разсъждаваме абсолютно неправилно за неща свързани със самите нас, защото следваме някакви лъжи, в които някой или нещо преди време ни е убедило да вярваме. Тези лъжи ни дърпат назад. Кои са и защо е време да ги оставите зад гърба си, вижте в следващите редове.

Мислейки, че сте зад всички останали и никога няма да ги „настигнете“

Времевата линия изглежда различно за вашите приятели, близки, колеги, познати. Рядко достигаме определени събития в един и същи момент. Това е едно безсмислено сравняване с другите. В живота ще настигате едни хора бързо, дори ще ги надминавате по постижения, цели. В някои направления ще сте по-напред от други и бавно ще се движите в други.

Как комплиментите ни въздействат

Но това не ви прави по-добър или по-лош от конкуренцията ви. Движим се по различни пътища и напредъка, който трябва да измервате е този, който постигате всеки ден. Сравнявайте се предимно със себе си, защото животът не е състезание.

Вярвате, че трябва да постигате много неща всеки ден

Успехите изискват упорит труд. Ако сте фокусирани само върху това да извършите количество неща за ден, а не отделяте внимание на качеството, то тогава стратегията ви е грешна. По-разумно би било да правите всеки ден малки и постоянни стъпки в осъществяването на вашите цели. Да се допускат по-малко грешки. Успехът не идва за една нощ.

Изберете си книга на мъдростта и вижте как да постигнете щастие

Мислите, че един провал е краят на мечтата ви

Още една лъжа, която трябва да оставите зад гърба си. Всеки допуска грешки, има периоди на неуспехи. Никога не е лесно, но тук решителността да успеете е ключова. Ако смятате, че има нещо във вашата стратегия, което трябва да се промени, помислете добре, премерете рисковете и действайте. Но не спирайте да се движите напред. След като вие правите нещо, което да ви развива и надгражда, добрите възможности ще ви срещнат.

Свързани статии

Мислите, че нямате достатъчно качества, за да успеете

Тогава наистина няма да успеете. Ако искате да промените нещо в живота си, бъдете уверени. Преодолейте несигурностите, които имате. Някои със сигурност са неоснователни. Ако например смятате, че трябва да надградите уменията си по западен език или че за да започнете мечтаната професия е необходимо да посещавате определени курсове, обучения, да следвате в университет – направете го. Така бързо ще повишите самооценката си и сами ще търсите по-добри възможности за себе си. И не забравяйте, че за нови знания няма възраст.

Знаци, че в обкръжението ви има отрицателни личности

Вярвате, че не постигате никакъв напредък

Понякога напредъкът е невидим и може да се окаже, че постигате много повече, отколкото предполагате. Дори и да не виждате резултатите, които оплаквате, усилията, които сте положили не са били излишни. За някои неща понякога се наблюдава застой, който е нормален, но това не бива да ви отказва от вашите мечти.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )