Семейство

15 житейски ценности за повече щастие

Които може да следва всеки

19.03.2022г. / 06 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има своите ценности. Някои ги наричат принципи или вярвания и те заемат голямо значение в живота ни. Понякога се случва да променим някои от тях, но рядко. Ценностите са компас, защото ни водят в определена посока. Могат ли да бъдат грешни или правилни? Може би отговорът се крие в това колко удовлетворени сме от живота си, колко добро вършим в него.

Вижте 15 житейски ценности за повече щастие.

1. Приемане – Способността да приемате това, което можете да контролирате и това, което не можете.

2. Адаптивност – Това е когато животът ви поднесе поредното предизвикателство, не да унивате, а да се възползвате от случващото се.

3. Осъзнаване – Означава да обръщате внимание на себе си, на другите, на света около вас, на емоциите, на ситуациите. Това означава да можете да виждате всички и всичко ясно, но най-вече себе си.

Какво означава, ако домът ви е с южно изложение според фъншуй?

4. Баланс – Една от най-важните основни ценности, то е като Ин и Ян.

5. Спокойствие – Можете да бъдете спокойни във всяка ситуация, стига да си позволите да бъдете такива.

6. Общност – Общността, с която сме се заобиколили като роднини, приятели, колеги, засилва ефекта на други основни ценности в този списък, това се отразява пряко на нашето щастие.

7. Креативност – Тя ще ни води в бъдещето.

11 начина да се грижите за себе си всеки ден

8. Дисциплина – Тя е равносилна на свободата и може да ни отведе до живота, който искаме, ако я направим част от ценностната си система.

9. Знания – Научавайки нови неща, придобивайки нови умения, ние увеличаваме силата си.

10. Емпатия – Да бъдеш в помощ на другите, да си състрадателен и съпричастен, винаги ни води напред и нагоре, добавя и повече щастие в живота ни.

3 будистки разбирания за моментите, в които сте изгубени

11. Благодарност – Тя ни осигурява мощна промяна и е начин никога да не забравяме, че щастието се крие и в малките неща.

12. Здраве – То е предшественик на всяка друга основна ценност в този списък. Ето защо трябва да се грижим добре за себе си.

Свързани статии

13. Вътрешен мир – Той ни дава възможност за ясно вземане на решения, свобода в мислите и действията. Дава ни щастие.

14. Отговорност – Тя добавя смисъл на живота ни и се крие в ежедневните неща, които правим за себе си, за другите.

15. Богатство – то може да е хубавото кафе, което пиете всеки ден, в безценните ви взаимоотношения, новата книга, която си купихте, в доброто здраве и т. н. Приемете богатството като основна ценност (не само материална) и то ще действа като магнит към други невероятни неща.

Коментирай