Семейство

Идеи за забавления за деца на закрито

Интересни игри и вкъщи

26.09.2022г. / 13 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

С отминаването на летните дни, става все по-трудно да угодим на мъниците. Какви забавления можем да измислим вкъщи – нещо забавно и за без пари?

Вижте нашите предложения за щури занимания! Ето какво можете да правите:

Гответе заедно – ще се изненадате колко много децата обичат да готвят. Това ще насърчи двигателните им умения и координацията. Освен това, готвенето е идеален начин да се изцапат, а децата обожават това!

Нарисувайте карикатури един на друг – изключете телевизора и прекарайте малко качествено време заедно – опитайте се да се нарисувате един друг. Ще видите, че ще бъде забавно!

Правете упражнения – вместо да молите децата си да излязат от стаята, за да можете да направите любимата си онлайн тренировка – поканете ги да се присъединят към вас! Нека децата вземат пример от вас и се учат на движение и дисциплина!

Позволете на децата ви да ви научат на нещо – децата обожават да преподават и ще се убедите в това, ако ги помолите да ви научат на нещо, което знаят. Било то игра в училище или поредното предизвикателство в Тик-ток!

Пренаредете детската стая заедно – заменете досадното задължение за почистване и оправяне на стаята със забавно предекориране. Огледайте добре – не е ли време да смените надраскания шкаф и счупения гардероб, като може да направите това с подръчни материали като фолио, ножица и лепило?

Научете кучето си на нови номера – използвайте времето заедно и направете нещо забавно. Например да научите домашния си любимец да дава лапа или пък да прави някакви други номера.

Посетете музей – погледнете картата на вашия град. Може би има музей, за който отдавна сте забравили. Посетете го заедно с вашето дете и научете нови неща заедно.

Научете детето си да играе шах или табла – никога не знаете какво ще се хареса на децата. С изненада ще откриете, че тези стари игри допадат доста на съвременните деца.

Научете детето си на песен, която вие сте пяли като деца – идеален момент да си припомните детството и да се върнете назад във времето.

Направете експеримент – в интернет съществуват стотици идеи за лесни, домашни експерименти. Дъждовните недели са идеални за подобни занимания!

Усвоете изкуството на магията – вижте в интернет или купете книга за фокуси. Децата ги обожават!

Използвайте материали за рециклиране и им дайте нов живот – таралежче от стара бутилка или пък човече от тоалетна хартия – развихрете фантазията си и използвайте непотребните неща отново.

Направете си домашно кино – настанете се удобно, изберете хубав филм, изпукайте пуканки и за миг се пренесете в магията на киносалона, без да напускате собствения си дом!

Играйте на преобличане – ако имате момиченце – покажете ѝ стари ваши рокли и любимите ви високи обувки. Играйте на модно ревю – забавлението е гарантирано!

Направете си гердани от макарони – още един начин да упражнявате фината моторика на детето си – използвайте макарони и ги нанижете на вълнен конец.

Фризьорски салон за мама – позволете на децата си да се развихрят и да бъдат ваши коафьори.

Научете се на изкуството на оригами – можете да потърсите някой онлайн урок и така да усвоите древното занимание за сгъване на хартия.

Направете си пикник на закрито – защо трябва да чакате хубавото време? Извадете старо одеало и си направете пикник на закрито!

Играйте тенис с балони – ще ви трябва балон, пръчка и пластмасова чиния – направете си ракета от тях, а вместо топка използвайте балона.

Направете си “лазерно препятствие” - всички се сещаме за сцената от “Мисията невъзможна”, където Том Круз се опитва да заобиколи лазерите, без да ги докосне. Направете това с хартиена лента – нека детето ви се опита да премине през “лазерите”, без да ги докосва.

Направете си дама вкъщи – нека плочките в коридора бъдат вашият асфалт, а пък вместо тебешир, използвайте голямо цветно тиксо.

Изпечете си бижута от тесто – направете си смес от брашно и сол, оформете я като бижута, изпечете ги, а след това ги боядисайте.

Направете си домашен пластелин – ще са ви необходими само брашно, лимонтузу, сол, олио, вода и разтворими сокчета на прах.

Заведете децата си на парти – ако децата ви са малко поотраснали, можете да ги заведете за час или два на някое участие на любимата си рок банда. Децата обичат да се чувстват големи!

Играйте на криеница – нека домът ви се превърне в игрище!

Коментирай
Свободно време