Семейство

Съпругата ми се отдалечи емоционално от мен и не знам как да общувам с нея

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

10.04.2023г. / 11 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Жена ми се запозна с друга жена, станаха първи приятелки и ме отчужди от личния си живот. Отдалечи се емоционално от мен и в стремежа да ѝ го кажа, наговорих куп глупости, за което сам съм си виновен. Аз се извиних и се опитах да ѝ обясня, че съжалявам, но тя във всеки един момент ме напада. Постоянно ми прави забележки за щяло и нещяло, усеща се пренебрежението ѝ към мен и все повече се отдалечава от мен. Обичам я изключително много, имаме две прекрасни деца, но тя постоянно се дистанцира и крие. Споделя с приятелката си всяка една секунда, която може да прекара с нея. Специално за нас двамата, откакто се сближи с нея, въобще не е помислила. Когато е в нейната компания и аз съм там, ми обръща гръб и все едно мен ме няма. Не се държи като моя жена, както всяка нормална жена и да общуваме нормално, а все едно ме няма. Какво да правя?

Отговор:

Здравейте,

Благодаря за въпроса!

Разбирам ситуацията и трудността, в която се намирате!

Отношенията ви в момента са такива, че изискват истинска промяна, затова ще си позволя да съм максимално честна и открита в отговора си.

Свързани статии

Много е вероятно отчуждението помежду ви да се е случило или да е започнало още преди появата на тази жена – нейна приятелка. Това, че така силно се е сближила с нея ме кара да предполагам, че запознанството е просто удобен повод. Поведението ѝ е като на обидена и наранена жена, затова е важно да разберете какво я е обидило или наранило, за да можете да го промените. Горещата ми препоръка е да поговорите спокойно и да я попитате какво изпитва, какво се случва с нея, от какво има нужда тя. Това са въпроси, които са важни за всяка жена, и които би искала да чуе.

Също така препоръчвам да се опитате да проявявате повече грижа и интерес към нея, да ѝ го показвате, за да може тя в някакъв момент отново да „отвори“ сърцето си за вас и да ви допусне близо до себе си. Бъдете търпелив, това може да отнеме време.

Пожелавам успех и търпение,

Петя

***

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

 

Коментирай
Свободно време