Семейство

Мила Савова: Бременността е най-прекрасното нещо и не трябва да има стрес

Шампионката по жиу-жицу споделя за емоциите около отглеждането на малкия си син Тарек

01.06.2023г. / 16 52ч.
Мария Дуковска
Мила Савова и Тарек. Снимка: личен архив.

Мила Савова и Тарек. Снимка: личен архив.

Шампионката по жиу-жицу, Мила Савова, даде откровено интервю за Az-jenata.bg, по случай новото 14-о издание на „Форум бременност и детско здраве“.

Мила и нейният партньор Сами Хосни ще бъдат ексклузивни гости в последния панел на специализираното събитие, което ще се проведе на 10 юни от 10 часа в Интер Експо Център, зала „Витоша“ и ще предложи на зрителите интересна, богата и полезна лекционна програма. Желаещите да присъстват могат да заявят и запазят своето място на „Форум бременност и детско здраве“ като се регистрират напълно безплатно – ТУК.

Ето какво ни сподели Мила за родителските отговорности, изненадите и грижите за прекрасния им син Тарек.

Как ви промени родителството и с какви предизвикателства се срещате вече в ролята на майка?

 Не промених много неща в живота си. Просто добавих още един ангажимент и още повече любов. Вкарах детето в моя график и съумях да продължа живота си по почти същия начин. Само когато работя имам нужда от детегледачка, за да бъда максимално полезна за себе си, менталното и физическото си здраве.

Кои стереотипи за родителството се оказаха верни за вас и кои не? Имате ли ситуации, в които си казвате „Другите бяха прави“ или по-често са случаите, в които се изненадвате?

Всички ми казваха: „Ще видиш ти, като родиш“. Истината е, че нищо не видях. Направих всичко по моя начин, така както го чувствам и вярвам, че е най-добре. Много майки дори с по-големи деца от моето ме питат как съм успяла да направя това и онова.

Вие сте били участник в „Сървайвър“. Кое е по-голямото приключение – нощите на екзотичен остров или безсънните нощи с бебе?

За късмет ние имаме спокойно дете. За мен беше изключително важно по време на бременността да не променя нищичко от живота си и така успях да съхраня себе си от стрес, заради това, че съм бременна. Работех до последно и живях така, все едно не съм. „Сървайвър“. Определено е по-голямо предизвикателство.

 

Как си разпределяте задълженията в отглеждането на детето с вашия партньор?

Мъжът ми е прекрасен в отглеждането на Тарек, защото му дава много различна енергия. Помага ми с всяко едно нещо. Няма ситуация, в която аз да свърша нещо и той да не може да ме замести, освен кърменето.

Успявате ли да спортувате, как се грижите за себе си след раждането и покрай всички занимания около бебето?

Спортувам по 3-4 пъти седмично и след като спрях да кърмя, започнах режим на хранене. Вече съм в много добра форма и спортуваме с Тарек в залата на мъжа ми.

Вие сте пътуваща двойка със Сами. Продължавате ли да пътувате така, както преди, само че сега в компанията на сина ви? Имате ли вече забавни ситуации с него на път?

Още на 2-ия месец на Тарек го заведохме в Италия и Египет. Шегуваме се често, че пътува и харчи пари за самолетни билети, а само спи.

Планирате ли морска ваканция с детето?

Планирали сме много летни ваканции вече, нямаме търпение да го видим как плува в морето.

От опита си досега какво бихте казали на читателките ни, които сега очакват първото си дете, за какво бихте ги предупредили да са готови?

Бих споделила, че бременността е най-прекрасното нещо на света и че не трябва да има стрес за нищо, защото по-често всичко е само в главата ни, но не и наистина.

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg?

Пожелавам на читателите да бъдат винаги позитивни, защото това е начинът, по който ще запазят себе си и хората около тях по-здрави физически и ментално.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати