Семейство

Великденски картички

24.04.2008г. / 09 56ч.
Вергиния Генова
Великденски картички

В България като че ли няма много силна традиция в изпращането на великденски картички. Когато искаме да поздравим близки и роднини за Великден, обикновено лично им честитим празника и им носим като подарък шарено яйце и козунак.

Свежи пролетни цветя също са предпочитан и подходящ подарък.

Разбира се, каквото и да сме подготвили да подарим, нищо не ни пречи да пъхнем и картичка с благопожелание. Много мило ще е, ако сами сме я изработили. На всякакви картички и картинки много се радват бабите и дядовците, особено ако са подарени от внучетата им. Затова може да се позабавлявате заедно с децата и да им предложите да изработят нещо специално за Великден.

Това е добро време да се научат да рисуват зайчета, пилета, патета и кокошчици и разбира се да научат нещо за тях. Освен рисувани картички можете да направите и апликирани. Колкото по-разнообразни материали предложите на децата си да използват, толкова по-интересни ще станат картичките и толкова повече ще развият въображението им.

Ето няколко семпли варианти, как да направите Великденски картички, използвайки геометрични форми. От триъгълник можете да направите зайче, като му залепите ушички, очички и мустачки. От кръгчета можете да направите пиленца. От елипси пчелички и т. н. Докато изработвате картички с децата, имате чудесната възможност да разговаряте за празника Великден. Да обясните на децата защо го празнуваме и кого почитаме.

Фото поглед

Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
Martina ( преди 11 години )
Свободно време