Меню

Манатарки в зехтин

25 септември 2018 | 05:04 | Михаела Лазарова
3 от 5 гласа
Добави в любими
1 кг манатарки
500 мл оцет
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
няколко зърна хвойна
2 пъпки карамфил
черен пипер на зърна
20 г сол
зехтин екстра върджин
1 ч.30 мин.

  • Порции: за три буркана по 200 мл

Продукти
Приготвяне

Почистете гъбите и ги забършете с кърпа. В тенджера разбъркайте оцета и всички съставки с изключение на манатарките и оставете течността да заври. Докато ври на силен огън, бланширайте гъбите за няколко минути и ги сложете върху кърпа да се отцедят.

Наредете гъбите в сухи буркани и пожелание добавете във всеки по малко от подправките, използвани при варенето. Допълнете със зехтин, оставете течността да слегне и ако е необходимо добавете още. Внимателно поставете капаците и съхранявайте на хладно и сухо място.

Снимка:istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай