Меню

Лешници в акациев мед

27 септември 2015 | 13:45 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г белени лешници
600 г акациев мед
40 мин.

  • Порции: за 3 буркана по 300 г

Продукти
Приготвяне

Лешниците се запичат на фурна, на 180 градуса за около 10 минути. Ако имат фина кафява обвивка, след като се изпекат ги сложете на суха кърпа да се охладят и след това разтъркайте хубаво. По този начин люспата от ядката ще се премахне.

След това напълнете всеки буркан с 3/4 части лешници и ги поставете във фурна, загрята на 100 градуса. През това време загрейте меда до около 100 градуса и допълнете бурканите с него. Поставете капачките и обърнете бурканите на обратно, докато напълно се охладят.

Снимка:istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Някой ( преди 8 години )
Нищо полезно няма да остане нито от лешниците, нито от меда при тая температурна обработка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар