5 летни рецепти с ягоди

17 юни 2014 | 16:20 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
5 летни рецепти с ягоди

Приготвяне

Ягодите са прекрасен, сочен, полезен и сладък плод, който е във вихъра на сезона си в момента. Можете да ги откриете навсякъде и е добре да се възползвате от пика на вкусовите и здравословните им качества в началото на лятото.

Ягодите са изключително богати на витамин С и фибри. Освен това имат и лечебни свойства. Според списание Journal of National Biochemistry, ягодите спомагат за понижаване нивата на общия холестерол и триглицеридите, което ги прави изключително полезни за хора със сърдечносъдови заболявания.

Ягодите помагат и при кожни болести, спомагат за нормализиране на вътреочното налягане, забавят процеса на стареене, понижават риска от инфаркт и инсулт и се препоръчват при бременност. При запек, ягодите се оказват много ефективни за нормализиране на чревната флора, заради 91-процентното си съдържание на фибри. Както знаем, те са основна добавка, спомагаща за нормалната перисталтика.

След като разбрахте колко невероятно полезни са ягодите за организма и здравето, побързайте да си набавите от чудния плод и пригответе някое от следните ягодови изкушения, с които да зарадвате цялото семейство!

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай