6 вкусни рецепти със заешко

20 март 2015 | 12:35 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
6 вкусни рецепти със заешко

Приготвяне

Заешкото месо е храна, която много хора пренебрегват. Това е разбираемо предвид факта, че се среща рядко в магазините.

Важно е да се отбележи, че заешкото е изключително полезно и има много причини да стане по-широко консумирано месо.

Ето няколко причини да консумирате заешко по-често:

1. То е сред най-добрите бели меса, съдържащо много малки количества холестерол.

2. Заешкото месо има висок процент лесносмилаеми протеини.

3. Съдържа най-малко количество мазнини в сравнение с всички останали видове меса.

4. Заешкото е с най-малко калории отново сред всички останали видове меса.

5. Съдържанието на натрий в заешкото месо е по-малко от това в останалите меса.

6. В заешкото се съдържат високи нива на калций и фосфор, изключително важни за костите.

7. Вкусът на заешкото месо наподобява пилешкото, но е още по-крехко и топящо се в устата.

Можем да изброяваме още предимства на заешкото. Но вместо това ще ви предложим да си приготвите някоя от подбраните ни рецепти с това превъзходно месо!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай