Начукваме и разтваряме гърдите. Овкусяваме със сол, черен пипер и настъргваме кората на лимона.

Поставяме вътре в гърдите лук, мента, девесил и завиваме месото във формата на роле. За да се запази формата, увиваме го с конец.

Загряваме тигана и запечатваме ролето от всички страни.

Слагаме го в тигана и добавяме бяло вино, за да редуцира соса.

След това връщаме ролето в соса, слагаме го в печката за 2 часа и половина, на 180-200 градуса.

Табуле:

Накисваме булгура за 30 минути във вряща вода. През това време кълцаме магданоза на ситно, белим доматите от люспите и махаме семките. Режем ги на дребни кубчета.

Измесваме вече набъбналия булгур с доматите и магданоза, овкусяваме с дресинг и лимон.

Дресингът се прави от лимон, зехтин, сол, черен пипер.

Оформяме в чиния салатата и нарязваме ролето на резени.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Вижте още: