Меню

Коледни бисквити с джинджифил и канела

22 декември 2013 | 12:00 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
  350-400 г брашно
  2 чаени лъжички  бакпулвер
  2 чаени лъжички  джинджифил
  1 чаена лъжичка смляно индийско орехче
  1 чаена лъжичка канела  
  половин чаена лъжичка сол
  200 г меко масло
  100 г меласа или мед
  180 г кафява захар
  2 яйца
  2 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера, джинджифила, солта, индийското орехче и канелата. Отделно в друг съд смесете мазнината, захарта, яйцата, меда и ванилията. След като ги разбиете добре започнете да ги добавяте постепенно към сухите съставки, като не спирате да бъркате. Трябва да се получи меко тесто.

Разточете го и с помощта на формички изрежете желаните фигурки за бисквитите. Бисквитите се пекат поставени в тава, в която сте поставили хартия за печене и в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстинат може да ги поръсите с пудра захар или да украсите както ви харесва.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )