Брашното се пресява заедно със сухите съставки. Маята се размива в топлото прясно мляко заедно със захарта. Към сместа се добавят 2-3 лъжици от брашното. Разбърква се, докато стане гъст квас.

Киселото мляко, олиото и яйцето се разбъркват. Към тях се прибавя пресятото брашно. Накрая всички съставки се смесват и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 15 минути.

Втасалото тесто се разделя на 8 равни топки. Разточват се на питки, които се намазват обилно с мекото масло. Разточените питки се покриват с кърпа и се оставят за още 20 минути да починат. След това всяка питка се завива на руло и се подреждат в тавата.

Намажете с малко масло и жълтък питката. По желание поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изчакайте да изстине преди да разрежете питката.

Снимка: Thinkstock

Вижте още: