Меню

Уханен ябълков пай

17 декември 2015 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно + 2 супени лъжици +1 чаена лъжичка
1 и ½ супени лъжици бяла захар + 1 и 3/4 чаши
½ чаша олио
¼ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка бакпулвер
2 жълтъка, разбити
4 супени лъжици вода
8 обелени ябълки, нарязани на ситно
2 супени лъжици лимонов сок
½ чаена лъжичка канела + 1 чаена лъжичка
2 супени лъжици масло + 2/3 чаша
2/3 чаша кафява захар
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете 1 и ½ чаши брашно, 1 и ½ чаши бяла захар, солта и бакпулвера. Месете, докато сместа стане на трохи. Добавете яйчения жълтък и водата. Омесете, докато се получи топка. Разточете я и я поставете в тавичка за печене, предварително намазнена.

В голяма купа смесете ябълките, лимоновия сок, 2 супени лъжици брашно, 1 и ¾ чаши бяла захар и ½ лъжичка канела. Разбъркайте добре и изсипете върху тестото. Поръсете с 2 супени лъжици масло.

В друга купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаена лъжичка канела, кафявата захар и 2/3 чаша масло, разтопено. Бъркайте, докато сместа стане ронлива. След това поръсете ябълките с нея.

Печете в предварително загрята фурна за около един час или докато кората стане златистокафява.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай