В голяма купа размийте маята в топлата вода. Оставете я за 10 минути да стане кремообразна. Загрейте млякото в малък тиган или касерола, докато се стопли. Добавете млякото и олиото към маята. Разбъркайте добре.

Смесете брашното, солта, содата заедно. Може да ги пресеете. Бавно смесете сухите и течните съставки и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Омесете го с ръце. Оставете да почине и да втаса 20 минути.

В малка купа смесете кафявата захар, канелата и разтопеното масло.

Разточете тестото. Намажете го с канелената смес. След това го нарежете на отделни рула с дебелина около 3 сантиметра. Подредете рулата в намазнена тавичка за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: Maxpixel

Вижте още: