Меню

Канелени рула с кафява захар

20 ноември 2018 | 09:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кубче мая
¼ чаша топла вода 
1 и ½ чаша пълномаслено мляко
½ чаша олио 
4 и ½ чаши брашно 
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сода за хляб
½ чаша масло, разтопено 
1 и ¼ чаши кафява захар 
1 и ½ чаени лъжички канела
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа размийте маята в топлата вода. Оставете я за 10 минути да стане кремообразна. Загрейте млякото в малък тиган или касерола, докато се стопли. Добавете млякото и олиото към маята. Разбъркайте добре.

Смесете брашното, солта, содата заедно. Може да ги пресеете. Бавно смесете сухите и течните съставки и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Омесете го с ръце. Оставете да почине и да втаса 20 минути.

В малка купа смесете кафявата захар, канелата и разтопеното масло.

Разточете тестото. Намажете го с канелената смес. След това го нарежете на отделни рула с дебелина около 3 сантиметра. Подредете рулата в намазнена тавичка за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: Maxpixel

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай