Меню

Коледни меденки

10 декември 2007 | 18:05 | Аз жената
Добави в любими
3/4чаена чаша олио 
2 яйца 
6 супени лъжици мед 
1 чаена чаша захар 
2 чаени лъжички канела 
2 чаени лъжички сода бикарбонат

Продукти за крема: 
125 г краве масло 
1 чаена чаша прясно мляко 
1 чаена чаша смлени орехи 
трохите от курабиите

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се разбъркват, кипват се със супена лъжица оцет и се прибавя брашно, колкото поеме.                               

Меси се до получаване на средно меко тесто.

Правят се малки топки, колкото 2 стотинки, които след като се изпекат, издълбават се и се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Всичко се обърква до хомогенна смес, с която се пълнят курабиите. 

Готовите курабии се потапят в смес, приготвена от 2 марципана и 2-3 лъжици олио за блясък.

снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тЕО ( преди 11 години )