Цветя

Кои цветя са подходящи за украса на сватбата?

28.08.2012г. / 22 32ч.
Снежана Проданова
Кои цветя са подходящи за украса на сватбата?

Малките детайли правят голямата сватба, а цветята и аранжировките с тях създават незабравими впечатления.

Може да изглежда лесно да се изберат цветя за едно от най-значимите събития в живота ви, но истината е, че видовете, багрите, големината им са толкова много и разнообразни. Ако вече имате идея за лайтмотива на сватбената украса на помощ  може да се притече специалист.

Цветовете
Най-често багрите на украсата се комбинират с тези от булченския букет. Може да се използват тоновете на един и същи цвят, например розово, или комбинация от цветове, които си подхождат. Светлите, пастелни цветове са подходящи за сутрешни сватби и такива на открито, докато по-ярките и характерни цветове – за следобедни и вечерни сватби.

Сезонът
Сравнително по-малко средства ще ви струва, ако подберете сезонни и характерни за географските ширини цветя. През пролетта ще откриете множество красиви и нежни цветя, а през лятото – цветовете стават по-ярки и наситени. Есента предлага всички нюанси на жълто, оранжево и червено. През зимата цветовото разнообразие е ограничено, но все пак има прекрасни бели жасмини и калии.

Мястото на сватбата
Обстановката в голяма степен диктува флоралния стил на сватбата. Ако тя е на морския бряг, изберете издръжливи цветя като орхидеите, лилиите, лилиумите и далиите. В случай, че се спрете на по-традиционна обстановка – можете да развихрите безкрайно въображението си и да подберете и по-интересни, екзотични и нехарактерни цветя.

И все пак не забравяйте, че гостите са дошли, за да видят булката, а не цветната украса.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати