Цветя

Да отглеждаме цветя през зимата

12.01.2009г. / 15 54ч.
Аз жената
Да отглеждаме цветя през зимата

Цветята през зимата – всички знаем, че по-голямата част от тях са летни и през зимата спят и чакат по-топло време. Все пак за наша радост и за по-доброто настроение у дома още в началото на зимата можем да засадим и семенца и луковици и малко след Нова година, през януари вече да имаме цъфнали красиви цветя у дома! Техните топли летни цветове – жълто, червено, оранжево, както и липсващото ни в този сезон зелено във всичките му нюанси ще са добре дошли за всеки дом.

За да отгледаме цветя през зимата не е необходимо много и грижата е приблизително същата като тази през лятото. Разликата е, че ги садим в саксия и следва да поставяме саксията в топло и все пак снабдено с пряка дневна светлина помещение – по възможност на перваза на прозореца, например.

Подберете подходящи саксии и се снабдете със семена и луковици за пролетни и летни цветя – например иглики, лалета, зюмбюли, минзухари. Поливайте умерено. Следете температурата в стаята да е в нормални граници. И скоро усилията ви ще бъдат възмездени с красиви цветове! И ще почувствате пролетта вече у дома, въпреки зимата навън.

Можете да разнообразите зимната си градинка и със саксия с магданоз и копър, например, с което пролетта ще е и на трапезата ви с домашна реколта подправки!

* * *

Засаждане на луковици
Дрянът – надежда за здраве
Животворната сила на цветята и фън шуй
Осем съвета за отглеждане на цветя в саксии през зимата
Отглеждане на растения в баня

Коментирай