Меню

Печено агнешко с доматен сос

25 април 2019 | 08:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг агнешко месо без кост
3 супени лъжици олио 
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен джоджен
150-200 г доматено пюре
сол
черен пипер
3 люти чушки (по желание)
180 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Втрийте добре мазнината и подправките в агнешкото. Печете под фолио за около 2 часа на 160 градуса, като долеете малко вода в тавата.

В образувалия се мазен сос от печенето на месото в тавата прибавете доматеното пюре, нарязаните на ситно лук, джоджен и чушки (по желание). Може да добавите още малко сол на вкус.

Покрийте под фолиото за още 50-60 минути, усилете фурната на 200 градуса и печете. Накрая махнете фолиото и печете до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай